Diari Més

Educació

Ritme lent a les preinscripcions de les llars d'infants a Reus tot i la gratuïtat d'I2

Tot i que algunes no han registrat cap inscripció, l'escola de bressol El Marfull recull ja més demandes que places ofertades

Imatge d'arxiu d'infants a una de les EBM de Reus.

Ritme lent a les preinscripcions de les llars d'infants a Reus tot i la gratuïtat d'I2Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles de bressol municipals van obrir el període de preinscripcions per al curs vinent el passat dilluns i, fins ahir, s'han preinscrit 99 infants a les nou llars amb les quals compta l'Ajuntament. A partir del curs 2022-2023, l'escolarització dels infants d'I2 serà gratuïta, ja que el Departament d'Educació finançarà el servei escolar de 5 hores dels infants matriculats. Tot i això en els dos primers dies, algunes escoles no han registrat cap preinscripció, mentre que l'escola El Marfull ja ha superat les places que ofertava. La regidoria d'Educació de l'Ajuntament ha ofert 408 places per als tres cursos d'infantil, que són I0, I1 i I2, de les quals 366 són places ordinàries i 42 per a necessitats especials. Per al moment, les places per a I2 no són les més demandades, ja que s'han preinscrit 39 nens, mentre a I1 s'han preinscrit 49.

Pel que fa a les places d'I2, aquest any s'han ofert un total de 157, de les quals 11 són reservades a necessitats especials. Pel moment, el centre que ha rebut més preinscripcions per l'I2 és l'escola de bressol El Marfull, que, juntament amb L'Olivera i El Barrufet, són les llars que ofereixen més places per a aquest curs. L'escola de bressol El Marfull, situada a la plaça Abat Oliba, ha ofert 18 places d'I2, però la demanda ha superat l'oferta, ja que s'han preinscrit 21 infants. El mateix està a punt de passar a la llar L'Olivera i la Montsant, ja que les places que oferien estan quasi assolides.

Per altre costat, l'EMB Lligabosc, Assumpció Cuadrada i La Ginesta, fins a les últimes dades registrades, no han rebut cap sol·licitud per al curs dels infants de dos anys, encara que compten amb 15, 27 i 18 places, respectivament. Les llars El Margalló, El Barrufet i Verdaguer compten amb un registre de preinscripcions molt baix en tots els cursos. Les places oferides es calculen a partir del cens d'infants que neixen a la ciutat i, un cop s'hagi vist la demanda que tenen, la regidoria serà qui comunicarà a la Generalitat si falten places, però no està previst que s'augmentin per al curs vinent.

Pel que fa a les places que es reserven a necessitats especials, cadascuna de les llars compten amb un nombre molt petit, ja que, segons Daniel Recasens, regidor d'Educació de l'Ajuntament, «en les escoles de bressol és molt complicat detectar aquestes necessitats, solen tenir una detecció més tardana, però s'intenta conèixer al màxim totes les situacions».

Respecte a les dades de preinscripcions d'I2 i el seu possible augment per la gratuïtat del servei, Recasens assegura que «creiem que és possible veure una afectació en les dades de preinscripció, però tampoc de manera excepcional» i afegeix «ara tocarà veure la tendència, ja que no tothom veu necessari l'acompanyament familiar».

Núria Jiménez, veïna de Reus i mare de dos fills, un de dos anys i un altre de deu mesos, assegura a Diari Més que «a casa meva no ens podem permetre la llar d'infants dels dos nens. Si l'I2 és gratuït, em puc plantejar deixar el fill gran a la llar i no dependre dels avis, és una ajuda que anirà molt bé a tothom».

Les inscripcions es poden dur a terme de forma telemàtica, que és la manera per la qual se n'han realitzat més, o bé presencialment a l'escola escollida en primera opció o a l'Oficina Municipal d'Escolarització. El termini de preinscripcions finalitza el pròxim divendres, i cal destacar que les preinscripcions rebudes s'ordenaran segons la puntuació atorgada, no es tindrà en compte l'ordre d'arribada.

tracking