Diari Més

Circ

Reus viurà un cap de setmana ple d'espectacles de la Fira Trapezi

Enguany la programació aposta per les millors companyies nacionals i internacionals

Imatge de la inauguració de la Fira de Circ Trapezi a Reus.

La Fira de Circ Trapezi de Reus dona el tret de sortida de la 26a edicióAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus és l'epicentre del món del circ des que dimecres va començar la 26a edició de la Fira Internacional de Catalunya Trapezi. Enguany la programació aposta per les millors companyies nacionals i internacionals, i aquest cap de setmana es podrà gaudir del Trapezi amb grans propostes de circ contemporani per a tots els públics i edats.

La jornada d'avui començarà a les 18 h de la tarda a la Carpa Parc de la Festa de la mà de Carla Fareny i la seva obra Tour, l'espectacle que combina circ i ceràmica. Alhora, la companyia D'es Tro estarà al Jardí Casa Rull amb POI, una funció que fusiona les arts del circ amb el popular joc de la baldufa i les arrels de la cultura mediterrània i que també es representarà dissabte i diumenge a la mateixa hora.

Avui a la tarda i demà al matí també es podrà gaudir d'INO, de la companyia INO Kollektiv, un espectacle interpretat per set dones que a través del circ reflexionen sobre el pes de les dones en aquest món.

La companyia catalana Yldor Llach també estarà molt present aquest cap de setmana, ja que durant els tres dies es podrà veure L'Y – Ànsia per volar, l'espectacle coproduït per Trapezi i estrenat durant la inauguració oficial de l'edició.

Apostant per companyies internacionals, avui al vespre el Teatre Batrina acollirà l'estrena de Sweat&Ink, un espectacle de la companyia canadenca Barcode Circus Company que duu als límits el circ contemporani explorant la memòria i les relacions a través de la metàfora acrobàtica, i que també es representarà dissabte.

A més a més, les nits d'avui i demà s'ompliran de màgia amb un dels actes més destacats de Trapezi, el Cabaret, que es mantindrà a la Carpa de la Plaça Anton Borrell. L'espectacle de circ contemporani de gran format i producció de Trapezi, sota la direcció de Marta Sitjà i presentat per Mama Calypso i Lolo Fernández fusiona gran diversitat de tècniques circenses i serà un any més una demostració única i imperdible que fusiona diferents artistes i disciplines del circ actual.

Diumenge a les 17 h al Teatre Batrina es durà a terme la projecció del documental Trapezi. Art, espectacle i vida, el documental commemora els 25 anys del Trapezi mostrant l'essència de la Fira del Circ de Catalunya al llarg de més de dues dècades.

La clausura d'aquesta 26a edició de la Fira Trapezi anirà a càrrec de la companyia francesa Les P'tits Brasi el seu espectacle Bruits de coulissesa la plaça Mercadal, també present a la programació d'avui i demà. Un espectacle molt improbable que fa viatjar a l'espectador a l'època Barroca a través d'acrobàcies aèries que deixaran al públic bocabadat. Un espectacle d'allò més especial que fusiona i entrellaça la fantasia i l'humor.

tracking