Diari Més

Municipal

Reus aprova el projecte de la construcció del nou Centre Cívic Gregal

El contracte comptarà amb un pressupost de 2.540.600,27 euros i un termini d'execució de 14 mesos

Imatge virtual de l'exterior del Centre Cívic Gregal.

Reus aprova el projecte executiu de la construcció del nou Centre Cívic GregalAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha aprovat el projecte executiu de la reforma de la nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri de Niloga, per a la construcció del nou Centre Cívic Gregal. Properament es publicarà la licitació del contracte d'obres i d'urbanització exterior, amb un pressupost de 2.540.600,27 euros, i un termini d'execució de 14 mesos.

Els treballs han de permetre construir un nou espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat, que permeti potenciar els vincles entre la ciutadania, ubicar serveis municipals i de les entitats, i ampliar l'oferta de cursos i tallers tradicional dels equipaments cívics.

A més del pla d'usos del futur centre cívic, el projecte té com a elements destacats la conservació de l'edifici catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus, així l'adequació urbanística de l'entorn.

L'ampliació de la xarxa de centres cívics, prevista al Pla d'Acció Municipal 2019‐2023, és també resultat de les aportacions de la ciutadania recollides durant el procés participatiu impulsat per la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals per al disseny del nou equipament.

Projecte

El projecte inclou una remodelació urbanística a l'entorn del carrer Castellvell, que consistirà en l'ampliació de voreres, reducció de l'espai viari amb un sol carril de circulació lenta i l'execució a la cruïlla amb el carrer d'Antoni Gaudí d'una zona elevada de pas prioritari de vianants. També es crearà una petita plaça per accedir al centre cívic i un nou accés al col·legi.

Es preveu un accés secundari des del carrer Castellvell per possibilitar l'ús independent d'una part de l'edifici per entitats del barri. També es genera un accés secundari a la de sala polivalent i un tercer a la zona de bar.

A la planta baixa hi haurà la recepció, sales de reunions i administració, el bar, espais públics, la sala polivalent i serveis. Mentre que al primer pis se situaran lesaules de formació, el gimnàs, espais d'administració i d'entitats i espais públics i serveis.

Imatge virtual de l'interior del Centre Cívic Gregal.

Reus aprova el projecte executiu de la construcció del nou Centre Cívic GregalAjuntament Reus

tracking