Diari Més

Infraestructura

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura de Reus no s'acabaran enguany

Les condicions meteorològiques i l'encariment dels materials són algunes de les dificultats de les obres

Les obres d'ampliació de l'edifici del Centre de Lectura de Reus.

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura de Reus no s'acabaran enguanyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura de Reus no estaran acabades per l'inici del curs vinent, com estava previst. Les condicions meteorològiques i l'encariment dels materials, així com la complexitat a l'hora d'aconseguir-los, ha dificultat l'avenç de les obres, fet que provocarà que les activitats extraescolars del curs 2022-2023 no puguin començar a fer-se en les noves instal·lacions. Les obres, que van començar a finals del 2020, tenen un cost aproximat de 500.000 euros. Lluís Miquel Pérez, president de l'entitat, assegura que «comptem amb una cobertura de finançament molt elevada, però no és total». A part de l'abonament per part de l'entitat, que va vendre una casa que estava en desús, en el finançament també hi han participat algunes administracions públiques, com la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Reus i la Generalitat. L'entitat ara està realitzant els tràmits pertinents amb la Generalitat i el Govern Central per poder acabar de cobrir el pressupost, sinó el centre hauria de demanar un «petit préstec».

La construcció de l'edifici annex comportarà una transformació en l'edifici actual, ja que el cafè, que ara es troba al vestíbul del centre, s'ubicarà al nou edifici, al qual es podrà accedir directament sense haver d'entrar al centre. Pérez assegura que «el nou cafè tindrà molta llum i es podrà posar una fila de taules al carrer Concepció». A més, una prolongació del cafè albergarà una sala de converses, com la que ja existeix actualment a la primera planta.

En total, el nou edifici comptarà amb 1.000 metres quadrats on està previst dur-hi a terme les activitats dedicades a les arts escèniques, ja que l'entitat vol reforçar-les amb un projecte que està treballant amb l'Ajuntament. Per tant, es preveu que les activitats extraescolars de caràcter acadèmic i les de dansa es continuïn fent a l'edifici antic.

Tot i això, Pérez assegura que la distribució d'aquestes activitats pot anar canviant a mesura que avancin els cursos i es tingui en consideració el nombre d'alumnes de cadascuna i quin és l'espai que necessiten. Tot i les dificultats, les obres avancen i s'espera que es puguin finalitzar a principis de l'any vinent, per començar al nou espai en el segon trimestre.

tracking