Diari Més

Social

La Fundació Mossèn Federic de Reus alerta que la seva continuïtat perilla

El consistori licita el servei que du a terme l'entitat, dedicada a l'atenció dels infants vulnerables

Els responsables de la Fundació en la roda de premsa informativa d'ahir al matí.

La Fundació Mossèn Federic de Reus alerta que la seva continuïtat perillaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta directiva de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, que es dedica a l'atenció dels infants amb necessitats econòmiques, socials o familiars, assegura que «la fundació està en perill» perquè l'Ajuntament la manté en una «situació permanent d'inestabilitat». A més, el consistori ha tret el servei que realitza fundació, que té un cost de 130.000 euros, a concurs públic per un preu de 60.000 euros. L'entitat, ubicada a la plaça del Teatre, estava subvencionada per la Generalitat fins al 2017, amb una aportació anual de 66.500 euros. Des d'aquest any, es va transferir a l'Ajuntament amb un conveni marc per a l'atenció dels infants, on s'establia que el consistori faria l'aportació a l'organització, per valor d'uns 66.000 euros anuals.

El consistori també havia d'incrementar en un 33% l'import dotat. La fundació ha presentat el seu projecte a concurs públic, però no entén que l'Ajuntament esperi obtenir una oferta inferior a 60.000 euros, com indiquen les puntuacions de la valoració, ja que «posa en risc la qualitat del servei prestat i limita el nombre d'infants a atendre mentre la pobresa augmenta».

Per la seva part, l'Ajuntament assegura que la licitació del contracte del servei ve motivada per raons jurídiques, ja que l'encàrrec a la fundació, via conveni de col·laboració des de 2018, no tenia continuïtat jurídica.

També destaca que la fundació ha estat informada en tot moment de l'obligació jurídica de licitar el contracte de servei i que els criteris de la licitació s'han fixat a partir d'un estudi de costos realitzat per l'Ajuntament.

Les bases del concurs públic no han estat recorregudes en cap moment i tres entitats s'han presentat al mateix. Tot i això, el consistori manté que valora l'important tasca social que la fundació ha fet en els darrers anys.

tracking