Diari Més

Cultura

El Trapezi premia a Reus les peces audiovisuals 'El fràgil vientre de la bestia' i 'Memorial'

Els guanyadors de les categories 'L'Art del Circ' i 'Experiències de Circ' rebran 2.000 euros

Un moment de l'espectacle 'Nuye' de la companyia EIA, primer espectacle del Trapezi de Reus d'enguany.

El Trapezi premia a Reus les peces audiovisuals 'El fràgil vientre de la bestia' i 'Memorial'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Premis Trapezi Peces Audiovisuals han guardonat les propostes 'El fràgil vientre de la bestia', de Michel Alzaga, i 'Memorial', de Maria Solà i Karina Tengberg, en les categories de 'L'Art del Circ' i 'Experiències de Circ', respectivament. Els guanyadors de cada categoria rebran una dotació de 2.000 euros.

L'anunci dels premiats s'ha celebrat aquest dijous a Reus. A més, el jurat també ha fet una menció especial a la peça 'Cuerpos en suspensión', de Nico Nale. La 26a edició del Trapezi, la Fira Internacional de Circ de Catalunya, va arrencar aquest dimecres i s'allargarà fins diumenge, amb una programació farcida de propostes de circ contemporani per a tots els públics i edats.

Els Premis Trapezi Peces Audiovisuals s'organitzen amb la voluntat d'incentivar la producció de noves narratives de circa través de peces originals de petit format, d'entre quatrei deu minuts. En el cas de'El fràgil vientre de la bestia', de Michel Alzaga, el jurat ha destacat la creativitat de l'autor en l'ús de materials, la capacitat de generar sorpresa, així com el treball de preproducció, producció i edició i la seva interactuació amb el medi/espai públic.Pel que fa a'Memorial', de Maria Solà i Karina Tengberg, s'ha valorat «l'originalitat»de la peça a l'hora d'explicar «un circ desaparegut i recrear imatges poètiques i alhora crítiques del circ tradicional».

A banda d'aquests dos reconeixements, el director artístic del Trapezi, Leandro Mendoza, conjuntament amb el jurat, han fet una menció especial a 'Cuerpos en suspensión', de Nico Nale, per la seva «aportació a la de-construcció de gèneres»i l'aposta per generar debat públic i traduir un espectacle de circ en una eina de «provocació de reflexió social».

tracking