Diari Més

Habitatge

L'Oficina d'Habitatge de Reus gestiona 7 milions en ajuts en tres anys

Enguany s'oferirà un nou ajut destinat als joves de 18 a 35 anys de 250 euros

Presentació de les dades càrrec de la regidora Teresa Pallarès.

L'Oficina d'Habitatge de Reus gestiona 7 milions en ajuts en tres anysAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina d'Habitatge de Reus ha gestionat ajuts al lloguer per valor de 3 milions d'euros durant l'any 2021. En tres anys, l'oficina municipal ha gestionat ajuts per valor de 7,4 milions. El volum de recursos gestionats s'ha incrementat considerablement el 2021. L'Oficina d'Habitatge, gestionada des de la regidoria d'Economia i Coneixement i Habitatge amb el suport de l'equip d' habitatge de Redessa, s'ha convertit en un servei de referència i en una font de recursos i de serveis per a la ciutadania de Reus en qüestions relacionades amb l'habitatge.

Les ajudes al lloguer han generat un impacte econòmic en les famílies sol·licitants residents a la ciutat de Reus en les darreres 3 convocatòries. Al 2019 es van gestionar 2,3 milions; 2,1 MEUR al 2020; i 3 milions al 2021. En total, més de7,4 milions d'euros.

També s'han incrementat el número de sol·licituds favorables passant de les 1.358 l'any 2019 a les1.760 de l'any passat.

L'Oficina d'Habitatge ha fet un esforç en l'atenció i la gestió de les sol·licituds d'ajut per tal de donar una millor resposta a les necessitats d'habitatge de la ciutadania.

El 87% del ajust s'adjudiquen per al pagament del lloguer de les unitats de convivència amb ingressos baixos i moderats; el 9% són subvencions i prestacions per a persones de 65 anys o més; mentre que el4% de les prestacions són d'especial urgència. L'import mensual de la subvenció concedida és de 141 euros.

Quant al perfil dels beneficiaris, el 2021, la major part dels beneficiaris dels ajuts es concentra en la franja d'edat que va entre els 36 a 49 anys. La mitjana d'edat és de 46 anys. Són, majoritàriament unitats de convivència integrades per 3 persones; amb uns ingressos bruts anuals del total de membres de la unitat de convivència d'entre els 6.000,00 i 15.999,00 euros (la mitjana és d'11.000 euros); i una renda de lloguer de 370 euros.

Noves convocatòries

La convocatòria de les ajudes al lloguer per a persones de 65 anys o més, va finalitzar al 29 d'abril. I durantel mes de maig està previst que s'obrin les convocatòries d'ajuts al lloguer per famílies amb rendes baixes.

Com a novetat, enguany s'obrirà convocatòria d'un nou ajut anomenat «Bo lloguer jove» destinada als joves de 18 a 35 anys. L'import màxim de l'ajuda és de 250 euros i ho podran sol·licitar els diferents inquilins d'un mateix habitatge.

tracking