Diari Més

Municipal

Reus desplega un projecte de Comunalitat Urbana a la zona sud de la ciutat

La iniciativa incidirà en les zones Carrilet, la Pastoreta, Mas Iglesias, Mas Abelló i els barris Fortuny, Juroca i Montserrat

Presentació de la

Reus desplega un projecte de Comunalitat Urbana a la zona sud de la ciutat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Reus està desplegant una de les 22 comunalitats urbanes que es constitueixen a tot Catalunya a la zona sud de la ciutat. El programa Comunalitats Urbanes busca protegir i potenciar la xarxa econòmica urbana i revertir els efectes de la covid-19 en l'economia de proximitat als barris i ciutats de Catalunya.

La Comunalitat Reus Sud, que s'ha presentat públicament aquest matí a l'entorn del barri Mas Iglesias, s'articula a través de cinc entitats: Icaria Cooperativa (que actua com entitat coordinadora), les cooperatives Les Abelles, Llars Familiars, l'Associació Reus Refugi i l'Ajuntament de Reus. El projecte compta amb una subvenció de 350.000 euros per part de la Generalitat. El gruix de la subvenció el rep l'entitat coordinadora, en aquest cas Icaria Cooperativa (187.246 euros) que amb la col·laboració de la resta de socis haurà de desenvolupar el projecte en el període de dos anys. L'Ajuntament de Reus ha rebut una subvenció de 17.000 euros.

La Comunalitat urbana Reus Sud incidirà en l'àrea de la ciutat formada per les zones Carrilet, la Pastoreta, Mas Iglesias, Mas Abelló i els barris Fortuny, Juroca i Montserrat.

Entre els objectius hi ha: la constitució de 4 xarxes d'economia col·lectiva; la creació de 15 llocs de treball; difondre l'economia social i solidària; enfortir els béns comuns urbans de la Comunalitat; crear xarxes d'ajuda mútua; promoure la formació permanent específica i la inserció laboral; generar eines per l'autoorganització; posar en valor la memòria històrica i el sentiment de pertinença; i cooperar amb els diferents agents i projectes existents a la ciutat.

tracking