Diari Més

Empresa

REDESSA inicia prospeccions arqueològiques als terrenys del CIM el Camp

Els treballs permetran que l'empresa decideixi què es farà amb aquestes parcel·les

Parcel·la de REDESSA, ubicada al CIM el Camp, en la qual es duran a terme les prospeccions arqueològiques.

REDESSA inicia prospeccions arqueològiques als terrenys del CIM el CampGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comencen les prospeccions arqueològiques en els terrenys que REDESSA té a la Central Integrada de Mercaderies (CIM) el Camp, situats a l'avinguda Mercaders número 4. Les prospeccions s'iniciaran demà i permetran a l'empresa plantejar-se les diverses opcions per a aquestes parceles, que anirien des de licitar el dret de la superfície fins a la subhasta pública. El terreny al qual es duran a terme les prospeccions es tracta d'una parcel·la que es troba annexa a una altra, on actualment es troba l'empresa GOmotor, un centre multimarca de 6.000 m2. En aquesta s'hi van localitzar diverses restes arqueològiques, com un jaciment del neolític, restes arquitectòniques d'una vil·la romana i una necròpolis que s'hauria començat a utilitzar en l'antiguitat tardana i s'hauria expandit fins a l'època visigòtica.

Amb aquestes troballes, els Serveis Territorials de Cultura de Tarragona van indicar a REDESSA que s'han de dur a terme una sèrie de treballs arqueològics abans de fer qualsevol altra actuació. Aquest, però, és el procediment habitual que ja s'ha dut a terme en tots els terrenys d'aquesta zona.

Pel que fa al procediment de les prospeccions, el primer pas serà fer un decapatge de tota la superfície per tal de localitzar o descartar la presència de restes arqueològiques. En el cas que se'n trobin, s'haurà de dur a terme una excavació sota la supervisió d'un arqueòleg especialista en la cronologia que pertoqui i, posteriorment, el Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya indicarà els passos a seguir a l'empresa municipal. Un cop finalitzi el procediment de les prospeccions, i en el cas que no es trobin restes arqueològiques, l'empresa podrà decidir si treurà els terrenys a concurs o a subhasta pública, entre altres opcions.

La CIM el Camp va ser promoguda per Cimalsa, una empresa de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu d'oferir un espai amb condicions òptimes d'ubicació i servei per a les empreses de transport de mercaderies per carretera. Posada en marxa el 2007, la central està situada en un punt estratègic de la xarxa viaria entre els eixos AP-7, T-11 i A-7, i a prop de l'aeroport de Reus. Ocupa un recinte tancat de 42 hectàrees, amb control d'accessos que garanteixen la seguretat de les empreses instal·lades. Els propietaris estan constituïts en una Supracomunitat de Propietaris.

tracking