Diari Més

Museus

Reus ho té tot a punt per a commemorar la Nit dels Museus 2022

La festa se celebrarà el 14 de maig i s'han programat diverses activitats

Presentació del programa de la Nit dels Museus.

Reus ho té tot a punt per a commemorar la Nit dels Museus 2022Ajuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, la festa del patrimoni de tots els Museus del món. Com que aquest any cau en dimecres, la commemoració es trasllada al dissabte abans, el dia 14 de maig, en l'anomenada Nit dels Museus.

El lema per a reflexionar proposat per l'ICOM és El poder dels museus. Es tracta de posar en relleu el deure de deixar un món millor a les generacions futures. En aquest sentit, els museus hi tenen un paper rellevant pel que fa al seu «poder» de sensibilitzar la comunitat local del passat i present amb l'objectiu de construir un futur innovador, més sostenible, segur, i construir comunitat a través de l'educació.

Aquest any es recupera la normalitat amb formats semblats als d'abans de la pandèmia però es mantenen fórmules que ajudin a desenvolupar un DIM22 més segur. En aquest sentit, s'ha espaiat la programació durant tot el mes de maig estructurant el programa en activitats prèvies.

Es recupera el format clàssic de la Nit dels Museus: des de les 18:00 h a les 01:00 h del dissabte 14 es podran veure gratuïtament els Museus i de 19:00 h a 01:00 h el Gaudí Centre.

Per poder prendre part d'alguna de les visites guiades de l'oferta Els Museus per dins cal reservar invitacions. Els espais visitables són: el Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca del raval Santa Anna, el Museu d'Art i Història de la plaça de la Llibertat, el Centre de la Imatge Mas Iglesias, el refugi de la guerra Civil de la Patacada i la Bòbila de Sugranyes.

Atès l'èxit de l'any passat, s'ha donat continuïtat l'activitat Els Museus al carrer que permet veure objectes del museu fora del seu context i apropar-los al ciutadà, gràcies a la col·laboració de les botigues i al fet que els seus aparadors fan de gran vitrina expositora.

Alhora, el 18 de maig pels carrers de la ciutat, per exemple, també hi haurà una ruta guiada pel reus Medieval. Coincidint amb les Jornades Europees d'Arqueologia també es farà una ruta arqueològica ibèrica i romana a l'ermita de Santa Anna de Castellvell.

Novament aquest any es presentarà el programa de Tàrraco Viva a càrrec del director del festival i tindrà un monòleg històric sobre els preparatius de la boda de Cleòpatra.

Finalment, recordem que a l'espai del raval Santa Anna, a més de l'exposició permanent d'arqueologia i l'exposició temporal de fotografia Borràs, Cuadrada i Prunera. El Trípode. Del pictoralisme a l'evolució personal, es podran visitar les sales de reserva i l'antiga Caixa Forta del Banc d'Espanya, a l'espai de la plaça Llibertat a més de les exposicions permanents, hi ha visites guiades a la sala de reserva d'art; visites al Centre de la Imatge i les exposicions; també visites guiades a la Bòbila i al refugi de la Patacada.

tracking