Diari Més

La Comissió de Salut aprova reobrir el dispensari del barri Gaudí

Ho fa a partir d'una proposta del PSC i també estudiarà les necessitats d'atenció mèdica al centre

Un cartell deriva els pacients al CAP Llibertat.

El dispensari del barri Gaudí de Reus no obrirà mentre s'allargui la pandèmiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut del Parlament ha aprovat la reobertura del dispensari del barri Gaudí i la realització d'un estudi de necessitats d'atenció mèdica al centre. Ho ha fet arran d'una proposta de resolució que va presentar el PSC i després que la diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, defensés dijous la proposta socialista amb què reclamava la reobertura del consultori per tal que «les persones puguin tornar a ser ateses tal com passava abans de la pandèmia». Ibarra va demanar també l'elaboració d'un estudi sobre les condicions i les mancances del dispensari per tal que s'obri la possibilitat «de fer una ampliació de l'edifici o una reubicació del mateix al barri».

Si bé la delegada del govern català a Tarragona, Teresa Pallarès, va assegurar a finals d'abril que s'estava treballant en la reobertura del dispensari, el PSC considera que ho està fent sense escoltar la ciutadania. «Els veïns i veïnes volen que torni a haver-hi assistència i mèdica i no pas un dispensari amb uns serveis que pràcticament es poden trobar al centre cívic», explica Andreu Martín, portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Reus. I és que, segons va exposar Pallarès, el personal que contempla el govern català inclou personal administratiu –per ajudar els usuaris en la digitalització del servei i ensenyar a utilitzar l'aplicació del CatSalut per a realitzar els tràmits necessaris–, un psicòleg, un treballador social i una infermera per a les cures i els medicaments. És per aquest motiu, que el PSC va votar en contra de l'esmena plantejada per Junts i ERC en la proposta de resolució, perquè, tal com va exposar la diputada Rosa Maria Ibarra, «eliminen el punt de la reobertura i no proposen que torni a haver-hi assistència mèdica al barri».

Des del grup municipal del PSC defensen que estan fent tot el possible perquè els veïns del barri Gaudí puguin tornar a ser atesos en el dispensari tal com demanen. «És per això que, en el plenari del passat mes de maig, vam portar una moció en la qual demanàvem la seva reobertura immediata, però el Govern ens va votar en contra», afirma Martín. «Tot i aquest resultat negatiu, nosaltres continuem fent la feina i hem aconseguit, amb els companys del Parlament, tirar endavant aquesta proposta de resolució», afegeix el portaveu del PSC.

El dispensari del barri Gaudí va tancar el 2020 amb l'esclat de la pandèmia de la covid-19, però a mesura que s'ha anat recuperant la normalitat aquest espai de salut pública ha seguit tancat «i amb poc interès per part de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Reus per reobrir-lo», segons asseguren els socialistes.

«Des del PSC fa dos anys que insistim en la reobertura d'aquest centre que és tan necessari per als residents del barri Gaudí», argumenta Martín, «L'abril del 2020 vam portar una moció per reforçar el sistema de salut pública de la nostra ciutat, el maig del 2021 vam portar al Parlament, amb la companya Rosa Maria Ibarra, una proposta de resolució per obrir-lo de manera immediata, i enguany hem tornat a presentar una moció, que ens van votar en contra, i una proposta de resolució que s'ha acabat aprovant», continua Martín.

«Des del PSC tenim clar què necessita la ciutat i continuarem insistint tant com faci falta perquè la Generalitat faci els deures, ja que si no ho fem nosaltres, queda demostrat que ni la subdelegada del Govern a Tarragona ni el Govern de Reus ho faran», conclou Andreu Martín.

tracking