Diari Més

Societat

Els reusencs podran aportar les seves idees al pla estratègic Reus Horitzó 32

El consistori durà a terme un procés participatiu que recollirà les aportacions de la ciutadania del 16 de maig al 30 de juny

Presentació del procés participatiu.

Els reusencs podran aportar les seves idees al pla estratègic Reus Horitzó 32Ajuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procés participatiu del Pla Estratègic Reus Horitzó 32 s'obrirà a tota la ciutadania del 16 de maig al 30 de juny. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer; i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; i la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, han presentat el procés participatiu aquest dilluns, 9 de maig, en roda de premsa. Quina ciutat vols?buscafacilitar la participació del conjunt de la ciutadania i recollir el màxim de mirades possible en relació als projectes que es posen a debat.

El Pla Estratègic Reus Horitzó 32 es troba actualment en la fase prospectiva; una fase en la qual es vol respondre com s'imagina la ciutadania la ciutat a 10 anys vista. Per això, en aquesta fase s'obre el procés de participació a tota la ciutat.

Les propostes i aportacions de la ciutadania recollides en aquesta fase seran la base per dissenyar la part més operativa del pla, la fase d'estratègia. En aquesta darrera fase es concretarà i sistematitzarà com arribar a l'Horitzó 32.

El procés participatiu s'organitzarà a través de 6 àmbits temàtics que ajudaran a prioritzar i concretar els projectes motor del Pla Estratègic. Cadascú podrà decidir en quin o quins vol participar. Aquests àmbits temàtics són: cures; hàbits saludables i benestar emocional; cultura i art; ciutat en 15 minuts; xarxa ciutadana; i atracció d'emprenedoria i iniciatives econòmiques.

Participació

Els ciutadans podran participar de dues maneres diferents del 16 de maig fins al 30 de juny, a través d'una enquesta o d'espais de debat.

L'enquesta participativa es podrà omplir a través de la plataforma Reus Participa. A més, del19 de maig al 28 de juny s'instal·laran 20 Punts d'Interacció Mòbil per tota la ciutat, on es podrà participar presencialment. Elscentres cívics i altres equipaments municipals posaran a disposició de la ciutadania un ordinador des d'on es podrà accedir a l'enquesta en línia.

Una altra forma de participar serà a través de quatre sessions deliberatives i participatives que es faran el mes de juny a diferents localitzacions de la ciutat. També hi haurà sessions de debat i participació tant del Fòrum Ciutadà com del Fòrum Territorial.

Finalment, els alumnes de 6è d'Educació Primària dels centres educatius de Reus també podran dir la seva a través del Quadern de família.

tracking