Diari Més

Tots els rostres de Béatrice Bizot

Aquest divendres s'inaugura a la Galeria d'art Anquins de Reus l'exposició '(De) Construcció'

Béatrice Bizot al seu taller.

Tots els rostres de Béatrice BizotCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la seva obra més recent, l'escultora Béatrice Bizot utilitza el bronze i el ciment, materials característics en la seva producció, que li permeten expressar la fragilitat humana posant en relleu el contrast entre la bellesa dels seus rostres clàssics i la contundència d'un material lligat a la construcció i a l'arquitectura. A partir d'aquest divendres 6 de maig, es podrà contemplar una selecció de les escultures més recents de Bizot a la Galeria d'art Anquins de Reus, que les recull sota el títol (De) Construcció.

Així, entre les peces que s'hi mostraran hi ha treballs tan significatius com Arrels, que ja va estar exposat al Centre de Lectura, Elevación o Human architecture, escultures que sintetitzen a la perfecció el treball de Bizot, en què els rostres d'aspecte serè s'obren i s'esquincen, mostrant la seva fragilitat, la qual contrasta amb els materials. També hi són presents elements com les esquerdes, les portes o les finestres, que contribueixen a la idea d'arquitectura humana.

Béatrice Bizot és nascuda a Milà, té la nacionalitat francesa i viu a Tarragona des de fa 18 anys. És precisament en aquesta ciutat on hi ha una de la seva obra pública més coneguda, tres instal·lacions escultòriques que es poden veure al barri del Serrallo. En aquest àmbit d'obra pública, Bizot també ha inaugurat recentment una escultura de gran format a Vila-seca, Les portes de la memòria, en record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil.

En els últims anys, la galeria Anquins ha mostrat les escultures de Béatrice Bizot en fires internacionals a Europa i els Estats Units, amb un gran èxit. Ara, exposarà una extensa selecció de treballs de l'artista i, a més, ha organitzat diverses activitats al voltant de la mostra.

Així, a més de la inauguració formal, que es farà aquest divendres a les 19.30 h., a càrrec de Manel Margalef, director del Museu d'art Modern de la Diputació de Tarragona, i amb la presència de l'autora, també es preveu realitzar més endavant una visita comentada a l'exposició i també a l'escultura a Vila-seca, així com visites adreçades a les escoles.

(De) Construcció es podrà visitar a la Galeria Anquins fins al pròxim 22 de juny.

tracking