Diari Més

Educació

Divuit alumnes de l'Institut Gabriel Ferrater de Reus fan voluntariat al Centre Social El Roser

El servei comunitari té com a finalitat desenvolupar la competència social i ciutadana en l'alumnat

Imatge de la inauguració del Centre Social El Roser.

Divuit alumnes de l'Institut Gabriel Ferrater de Reus fan voluntariat al Centre Social El RoserAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divuit alumnes de4t d'Educació Secundària Obligatòria (ESO)del'Institut Gabriel Ferrateri Solerque cursen la matèria de Servei Comunitarifan voluntariat al rebost social del Centre Social El Roser,un equipamentque depèn dela Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus.

De dos en dos, de quatre a sis de la tarda, ajuden a reposar les estanteries, acompanyar les persones usuàries que venen a recollir aliments, etc. En total, cada alumne hade fer sis hores de servei a la comunitatfora de les hores lectivesdurant el segon i tercer trimestre d'aquest curs 2021-2022.Per tant, està previst que aquesta col·laboració, que va començar al febrer, s'acabi al juny. El servei comunitari té com a finalitatdesenvoluparla competència social i ciutadana en l'alumnat. L'objectiu és la participació dels estudiants en accions de compromís cívic i en l'exercici actiu de la ciutadania, per poder posar els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Per això, fer pràctiques al Centre Social El Roser, un servei que presta atenció a les persones en situació de vulnerabilitat, és molt adientper complementar la formació teòrica que reben. Amb aquestvoluntariat, l'alumnat col·laboraamb la comunitati també pren consciència de la situació en què es troben algunes famíliesdela ciutat.Per aquest motiu, està previst continuar amb aquesta col·laboració el curs 2022-2023.

Aquesta sinergia va sorgir amb motiu de la visita que els responsables de l'equip directiu de l'institut van fer al Centre Social El Roser, convidats pel director d'aquest equipament en què es va tractar la necessitat d'establir vincles entre els dos centres. De fet, un dels propòsits d'aquest equipament és establir relacions amb l'entorn, i aquest centre educatiu està situat just al costat.

tracking