Diari Més

Societat

Els 'parklets' del raval Santa Anna de Reus aproven al carrer i suspenen a xarxes

Mentre la gent que hi passeja i els ha utilitzat en fa una bona valoració, els nous bancs són criticats a les xarxes socials

Elena López asseguda amb la seva filla a un dels 'parklets' mentre prenien un batut de Xixona.

Els 'parklets' del raval Santa Anna de Reus aproven al carrer i suspenen a xarxesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els parklets instal·lats al raval de Santa Anna recentment han estat utilitzats per la ciutadania i diferents turistes que han visitat Reus durant els últims dies. Des que van ser col·locats tot just una setmana, els comerços de la zona han notat també més moviment i gent passejant per la via que prioritza els vianants, després de les obres de remodelació. Jesús Medina, de 50 anys, estava passejant amb la seva dona i els seus dos fills (un d'ells un nadó que anava dins del cotxet) pel raval Santa Anna quan van provar els parklets: «Són diferents i originals. A més, si estàs passejant i comprant pel centre, estan bé per descansar una estona i com són força grans, una família com la nostra, pot seure còmodament».

Nicole Colan, una jove de 19 anys, també coincideix amb l'opinió de Medina envers el nou mobiliari urbà del raval, afegint que «els parklets són estèticament més bonics que els bancs tradicionals que es poden trobar normalment pel carrer. M'agradaria veure bancs diferents per la ciutat, amb formes curioses que et facin sentir en un entorn agradable al mateix temps que pots seure de manera còmoda».

Els parklets no només han sorprès la ciutadania sinó també a visitants, com el cas d'Elena López, de 45 anys, que anava acompanyada de la seva filla. «Vaig viure a Reus fa vint anys i acostumo a venir regularment a la ciutat. M'ha sorprès força veure'ls quan hem passat pel Raval de Santa Anna, especialment m'han cridat l'atenció pel seu disseny i les plantes que tenen col·locades dins de la seva estructura. Ens hem assegut després d'agafar un parell de begudes per prendre-les més tranquil·lament i em sembla molt interessant aquest nou concepte de mobiliari urbà, de fet és pràctic si vols deixar algunes bosses de les compres que hagis pogut fer a la part de baix (referint-se als buits que hi ha a l'alçada dels peus dels mateixos parklets)», ha dit.

Paral·lelament, un grup de turistes procedents d'Albacete, estaven utilitzant el nou mobiliari urbà que hi ha al final del raval. Entre ells mateixos hi ha hagut diversitat d'opinions respecte a l'accés als parklets per a persones grans: «Estaria bé col·locar una petita rampa per tal de no fer molts esforços per pujar o que una persona amb cadira de rodes també pogués estar dins del mateix banc, a l'espai del mig, amb la resta de la companyia», ha comentat Antonio González, de 63 anys.

Els comerços de la zona asseguren haver notat més moviment per la via des que han finalitzat les obres. Núria del Cacho Verdú, gerent de Xixona: «La gent ja de base el prenia tant dins com a fora, fins i tot seien a la vorera. Ara, hem notat que molts clients surten directament als parklets». La dependenta de la botiga SOM SIS coincideix amb la gerent de Xixona, ja que «el fet que s'acosti el bon temps i hagin acabat les obres també ha influït molt al trànsit pel raval, i evidentment a l'activitat comercial».

Tot i les positives primeres impressions del nou mobiliari urbà de la via, les xarxes socials s'han omplert d'imatges i notícies al respecte amb nombrosos comentaris de cert descontentament. Alguns, fins i tot, s'ho han pres amb humor i han creat memes. L'Ajuntament ha comunicat que la segona fase del raval de Santa Anna i el carrer de Salvador Espriu preveu la instal·lació de més seients a la via que proporcionaran més accessibilitat i que les plantacions dels parklets variarà segons la temporada.

tracking