Diari Més

Els carrers de Reus s'omplen per veure la Solemne Processó de l'Amargura

Feia 2 anys que no es duia a terme per la covid

El carrer de Llovera amb molta gent a cada banda de la via mirant la processó, ahir.

Els carrers de Reus s'omplen per veure la Solemne Processó de l'AmarguraNoemí Solla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de la ciutat es van omplir per veure la Solemne Processó de l'Amargura que es va dur a terme ahir al vespre. Després de dos anys en els quals les celebracions més significatives de la Setmana Santa de Reus havien quedat anul·lades a causa de la pandèmia, la ciutadania va sortir als diferents carrers per contemplar el recorregut d'aquesta tradicional processó.

La pluja, a diferència del passat Diumenge de Rams, no va suposar cap problema per l'esperat esdeveniment. La processó va estar coorganitzada per la confraria de Sant Tomàs d'Aquino, els Estudiants, i la confraria de la Verge de l'Amargura, amb la participació dels armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang. Com a convidats, hi van assistir els timbalers de Calanda, amb una representació de la Cofradía Nuestro Padre Jesús Nazareno de la ciutat de Calanda.

La confraria de Sant Tomàs d'Aquino va sortir del temple de la Puríssima Sang i va continuar el recorregut pel raval del Pallol, la plaça de Catalunya, el raval de Santa Anna (recentment obert per la seva transformació a una via d'accés prioritari pels vianants) i la plaça de Prim. Paral·lelament, la confraria de la Verge de l'Amargura va sortir de l'església de Sant Joan i va continuar pels carrers de Prat de la Riba i el carrer de Llovera fins a arribar a la plaça de Prim, on es va trobar amb la Confraria de Sant Tomàs d'Aquino. Van continuar el recorregut conjunt pel raval de Jesús, el raval de Martí Folguera i el carrer Misericòrdia.

En acabar la processó, el pas El Petó de Judes va entrar a la parròquia de Sant Francesc. Cal recordar que avui es durà a terme la Solemne Processó del Prendiment, a les 20.15 hores, organitzada per les confraries dels Sants Just i Pastor, Jesús de l'Amargura i Sant Pere Apòstol i la participació dels armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang.

tracking