Diari Més

Neteja

El desplegament dels nous contenidors de Reus està al 78% i acabarà a finals d'abril

Hi haurà 397 contenidors més per facilitar a la ciutadania llençar la brossa i la recollida selectiva

L'illa del Carrer Ample amb els contenidors nous, tret del de vidre, ahir.

El desplegament dels nous contenidors de Reus està al 78% i acabarà a finals d'abrilNoemí Solla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desplegament dels nous contenidors per tot Reus està actualment en el 78% del total. Aquests dies s'han acabat d'instal·lar els de matèria orgànica i aviat es procedirà amb els de vidre. La previsió és que durant la segona quinzena d'aquest mes el desplegament es completi totalment. L'Ajuntament de la capital el Baix Camp i Reus Net, l'empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària, ja van anunciar el passat mes de febrer la renovació progressiva dels contenidors d'escombraries.

L'alcalde, Carles Pellicer, ha manifestat que «el desplegament del nou contracte, el més important de l'Ajuntament, avança i ben aviat tindrem totalment instal·lats els nous contenidors. Un nou servei que serà més eficient, més flexible i més proper a la ciutadania. La voluntat és posar fàcil a la ciutadania el fet quotidià de llençar les escombraries, mantenir una ciutat amb els estàndards de neteja que se'ns demana i millorar els nivells de la recollida selectiva».

A banda de substituir els contenidors per uns de nous més lleugers, sostenibles i accessibles a la ciutadania, la intenció també era ampliar el nombre de contenidors, passant dels 1.888 que hi havia distribuïts per tota la ciutat als 2.285, després d'afegir 397 més a les noves illes. El cost total de la renovació dels contenidors ha estat d'1.986.345,35 euros.

Els nous contenidors tenen una capacitat de 3.000 litres per a envasos, resta, i paper i cartó. Són models més grans que els anteriors, els quals tenien capacitat per a 2.400 litres. En canvi, els d'orgànica i vidre tindran una capacitat de 2.000 litres. També són més ecològics i silenciosos perquè estan fets amb materials elàstics a la base, el que suposa una reducció de la contaminació acústica, a més de ser reciclables al 99,9%.

«Són contenidors més fàcils, eficients, socials i més ecològics», assegura el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, qui també ha recordat que la data prevista de finalització del desplegament dels nous contenidors és la segona quinzena d'abril.

«Una part molt important del nou servei de recollida de la brossa són les campanyes de sensibilització i educadors a peu de carrer que es duran a terme per informar la ciutadania sobre com fer correctament la recollida selectiva. En aquest sentit, en els pròxims dies hi haurà novetats destacables. La ciutat incrementa el nombre de contenidors i es posen models més accessibles i fàcils de fer servir. D'altra banda, doblem les àrees d'aportació amb els cinc contenidors per fomentar la recollida selectiva», ha finalitzat el regidor de Medi Ambient.

tracking