Diari Més

Tradició

La pluja determina la benedicció en un esperat Diumenge de Rams de Reus

Després de dos anys, s'ha pogut celebrar l'acte

Uns infants a la parròquia de la Puríssima Sang durant la missa del Diumenge de Rams, ahir.

La pluja determina la benedicció en un esperat Diumenge de Rams de ReusNoemí Solla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Diumenge de Rams d'enguany es va dur a terme amb certa normalitat després de dos anys en els quals els cristians no van poder celebrar aquesta data a causa de la pandèmia. Tot i l'encara ús obligatori de la mascareta dins de les esglésies, grans i petits no es van voler perdre els diferents actes duts a terme a la ciutat per beneir les palmes, palmons i branques d'olivers de diferents mides, dissenys i colors en una edició marcada per la pluja, la qual va determinar que la majoria de les benediccions s'haguessin de fer dins de les esglésies i no fora d'aquestes, com és tradició.

La parròquia de la Puríssima Sang, per exemple, tenia previst fer la benedicció a la plaça que hi ha davant de la mateixa parròquia a les 11.15 hores, però la pluja va complicar aquesta actuació programada i per això la benedicció es va dur a terme a l'interior del temple.

Infants i adults van acudir dins la parròquia abans de l'eucaristia, on el mossèn Joan Anton Cedó i Perelló, va beneir les palmes, rams, branques d'olivera i palmons de tots els assistents.

A l'acte també van acudir el prior, l'arxiprest de Reus i el prefecte de la Reial Congregació de la Puríssima Sang. Tot seguit, i encara a l'interior de la parròquia, es va celebrar la Santa Missa de Rams.

Pel que fa a la resta d'actes programats per la Reial Congregació de la Puríssima Sang pels pròxims dies, avui a les 20.30 hores es farà dins del temple la conferència Pere Casaldàliga, poeta de la creu i l'esperança, a càrrec del mossèn Ignasi Olivé Costas, prevere adscrit a la parròquia de Sant Bernat Calvó del barri Fortuny de Reus.

Dimecres es podrà fer la visita, adoració i ofrenes a la venerada imatge del Sant Crist de la Sang, acompanyat de les cambreres del Sant Crist i la junta de govern de la Reial Congregació. La resta de la programació es pot trobar en format físic a la mateixa parròquia de la Sang.

tracking