Diari Més

Patrimoni

La Casa Navàs de Reus estrena visita infantil per Setmana Santa i Sant Jordi

Es reprenen les visites guiades especials després de finalitzar la restauració de l'escala de servei

Dues restauradores acabant de polir uns detalls a l'escala de servei de la Casa Navàs, ahir.

La Casa Navàs de Reus estrena visita infantil per Setmana Santa i Sant JordiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa Navàs inicia una nova visita guiada destinada als infants d'entre 4 i 8 anys. Sota el nom d'El Jardí Màgic de Cal Navàs, els nens descobreixen el Modernisme i la història i el patrimoni cultural d'un dels edificis més emblemàtics de Reus. Paral·lelament, l'edifici recupera les visites guiades especials que havien estat aturades amb motiu de les obres de restauració i manteniment a l'escala de servei. El passat mes de febrer, la directora de la Casa Navàs, Silvia Sagalà, ja va explicar a Diari Més que a partir de Setmana Santa s'oferiria una nova visita destinada a un públic familiar. El Jardí Màgic de Cal Navàs pretén que els nens, acompanyats dels seus pares, connectin amb el patrimoni cultural de l'edifici modernista situat a la plaça del Mercadal.

La visita treballa els sentits mentre els nens juguen i interactuen amb el peculiar guia que els explica la història de la Casa Navàs, a través de trucs de màgia, diferents elements per experimentar amb els colors i les textures, i treballs manuals on els mateixos infants enraonant a través de la creativitat. També s'incideix especialment amb la por, un sentiment que es vol normalitzar des de diferent perspectiva: la innocència dels més petits i la visió de l'experiència dels adults.

La visita infantil s'estrenarà el diumenge 17 d'abril en un doble passi matinal, un a les 10.30 hores i l'altre a les 11.30 h. També es repetirà durant la diada de Sant Jordi a la tarda, amb un passi a les 17.30 hores i un altre a les 18.30 h.

Aquesta nova visita té una durada d'una hora i mitja, aproximadament, i costa 11 euros per persona. Tot i que de moment aquestes són les úniques dates i passis que es coneixen, «la idea és que aquesta visita es programi puntualment dins del calendari anual», va dir ahir Sagalà.

L'edifici modernista no només oferirà per Setmana Santa la nova visita guiada pels infants, sinó que reprèn les visites guiades especials que es van haver d'aturar temporalment mentre es feien les obres de restauració i manteniment de l'escala de servei. «Les Nits Modernistes i les visites teatralitzades i fotogràfiques les vam haver de cancel·lar perquè culminen, especialment, a la segona planta de la casa i fins ara no s'ha pogut accedir per les obres. Vam preferir no fer-les per aquest motiu, ja que no tenia massa sentit per a nosaltres fer una visita a mitges sense poder veure la planta on s'executen part molt important de la mateixa visita», va explicar la directora de la Casa Navàs.

Les obres de l'escala de servei s'han centrat, principalment, en millorar els espais malmesos pel pas del temps, intentant mantenir al màxim l'essència original, i preservar la seva conservació. S'ha restaurat tota l'escala de servei a més de realitzar una millora integral del sostre de la planta baixa i també s'ha canviat el parallamps que tenia la casa, el qual estava obsolet.

Els treballs de manteniment i restauració els ha dut a terme l'empresa reusenca Recop a partir d'un projecte arquitectònic signat pels arquitectes Joan Tous i Pau Jansà i el conservador-restaurador Pau Arroyo.

«El més complicat de tot el procés de restauració i manteniment ha estat reproduir els motius decoratius de l'escala, ja que s'ha d'intentar seguir al màxim el disseny original que l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner va fer ara fa més de cent anys», va comentar ahir Tous.

Per obtenir més informació detallada sobre les visites a la Casa Navàs, el calendari d'aquestes, els respectius preus de les entrades i les reserves, es pot consultar la pàgina web de casanavas.cat, enviar un correu electrònic a l'adreçainfo@casanavas.cat o bé trucar al telèfon 977 010 670.

tracking