Diari Més

Sostenibilitat

Reus Energia prepara la instal·lació de plaques solars a 14 edificis públics

Segons el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, es preveu que l'actuació es pugui dur a terme entre gener i febrer de 2023

Imatge de com quedaria l'estació d'autobusos amb les instal·lacions solars fotovoltaiques.

Reus Energia prepara la instal·lació de plaques solars a 14 edificis públicsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Energia ha fet un pas més endavant en el seu projecte d'instal·lar plaques solars a edificis públics de la ciutat. L'empresa licita els projectes bàsics i executius per a la construcció de les primeres 14 instal·lacions solars fotovoltaiques a diferents edificis de la ciutat. El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha explicat a Diari Més que «si tot va bé, entre els mesos de gener i febrer de l'any vinent podrem dur a terme la instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques». Aquest projecte forma part del desplegament de Reus Energia: «Reus Energia necessita producció fotovoltaica per tal de poder-la comercialitzar al client (l'Ajuntament de Reus), i donada aquesta necessitat s'està treballant en diverses línies d'autoconsum a escoles, comunitats energètiques o polígons, entre d'altres, per col·locar plaques solars a 30 edificis municipals, dels quals, per ara executarem els 14 primers», ha detallat el regidor de Medi Ambient.

L'edifici Mobilitat, l'edifici Redessa II i el dipòsit municipal de vehicles (situats al Polígon AgroReus), el Mercat Central, l'estació d'autobusos, el pavelló Olímpic municipal, l'edifici del Tecnoparc, la central de recollida pneumàtica i les escoles El Burgar Definitiu, Rubio i Ors, la Vitxeta, Isabel Besora i la Mowgli serien els 14 primers edificis municipals que comptarien, si tot va bé, amb plaques solars fotovoltaiques a principis de 2023.

Després de la redacció dels projectes, s'ha de fer un estudi previ per quantificar les plaques solars que s'acabarien instal·lant, tot i haver-hi una previsió, així com la potencia necessària que requeririen els diferents 14 punts de la ciutat. Segons ha dit Rubio, el projecte compta amb una dotació de més d'un milió d'euros per quan s'hagi d'executar la instal·lació: «L'estudi serveix, entre altres coses, per determinar la magnitud econòmica del que pot costar la instal·lació, però de base estem parlant de més d'un milió d'euros».

El regidor de Medi Ambient també ha concretat que, si tot avança positivament, la instal·lació es portarà a cap a principis de l'any vinent, ja que «d'aquí a dos mesos segurament ja tindrem l'empresa adjudicada, després es farà el desenvolupament de l'estudi del projecte executiu al voltant del mes de setembre i, posteriorment, es traurà a concurs per fer les adjudicacions. És un procés lent, però necessari per a aconseguir una ciutat més sostenible, eficient i més verda. M'agradaria que fos abans, però, tot i això, estic convençut que s'avançarà a bon ritme i assolirem tenir a Reus les plaques solars fotovoltaiques instal·lades entre el gener i febrer de 2023 als 14 edificis», ha dit Rubio.

Reus Energia

L'Ajuntament de Reus té entre els seus objectius millorar la qualitat de la ciutat a través de l'impuls de l'ús racional de l'energia, la promoció de l'estalvi, l'eficiència energètica i les energies renovables. Per aquests motius, el consistori de la capital del Baix Camp va impulsar la creació de l'empresa elèctrica municipal, anomenada Reus Energia, amb la qual pretén iniciar la transició cap a un model energètic més sostenible, maximitzar la generació d'energia per mitjà de recursos renovables locals i reduir tant el consum com els costos de l'energia, amb mesures d'estalvi i fent un ús més intel·ligent dels recursos, sent una aposta perquè Reus creï el seu propi futur energètic.

tracking