Diari Més

Solidaritat

El servei de Benestar Social de Reus ha acollit 131 refugiats d'Ucraïna

Fins l'1 d'abril s'ha registrat un total de 50 famílies, 75 adults i 56 infants atesos a la ciutat

El PIO és un servei d'atenció personalitzada on s'ofereix informació i orientació a persones nouvingudes a Reus.

El servei de Benestar Social de Reus ha acollit 131 refugiats d'UcraïnaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Benestar Social ha acollit 131 persones d'Ucraïna, aquesta és la xifra que consta registrada en data d'1 d'abril (probablement anirà en augment). Un total de 50 famílies, 75 adults i 56 infants, han fugit del conflicte bèl·lic i han estat atesos a Reus. L'Ajuntament té dues línies obertes en relació amb la guerra a Ucraïna. La primera és a través del servei municipal de Solidaritat i Cooperació, per informar i vehicular les mostres de solidaritat de la ciutadania. La segona, és des de Benestar Social, d'atenció als ucraïnesos que arriben a la ciutat.

Es recomana que totes les persones que residien a Ucraïna i que han hagut de marxar a causa del conflicte bèl·lic, passin per Benestar Social. Aquestes persones han de notificar que estan al municipi per poder ser ateses, ho poden fer a través del telèfon 977 010 034 o el correu electrònic citapreviaareabenestar@reus.cat. També es pot fer de manera presencial a l'antic hospital Sant Joan, 34B, de les nou del matí fins a les 14 hores, de dilluns a divendres.

L'equip de professionals del Servei de Primera Acollida a Catalunya es posarà en contacte amb ells i seran citats per realitzar una primera entrevista en la qual s'explora la situació de les persones acollides i de les acollidores i s'informa i assessora en funció de cada situació particular. En general l'assessorament gira entorn de l'acolliment residencial: si es té a curt, mig i llarg termini, així com les alternatives quan no es té, amb la derivació del cas a la Generalitat, que ho posarà en coneixement de Creu Roja.

També s'assessora sobre la regularització de la situació administrativa al país a través de la sol·licitud de protecció internacional temporal (Policia Nacional), la gestió d'empadronament (Població), la tramitació de la targeta sanitària (CAP de referència, segons domicili o Generalitat que ho posarà en coneixement de Regió Sanitària), l'escolarització de menors d'entre els tres i 16 anys (OME) amb la informació de beques pel menjador o l'ajuda del transport escolar, o bé la cobertura de necessitats bàsiques amb famílies d'acollida, entre d'altres.

Davant la crisi humanitària arran del conflicte bèl·lic a Ucraïna, l'Ajuntament també ha habilitat una línia telefònica (977 010 229) i un correu electrònic (solidaritat.cooperacio@reus.cat) del servei municipal de Solidaritat i Cooperació per atendre peticions d'informació i consulta de la ciutadania amb relació a oferiments d'ajuda a la població afectada pel conflicte. El consistori manté un contacte permanent amb les entitats humanitàries que treballen des de la ciutat per contribuir a la coordinació de les iniciatives solidàries en marxa.

L'Ajuntament de Reus i les entitats social recorden que, amb l'objectiu que l'ajuda sigui més eficient, és important canalitzar les mostres de solidaritat a través dels canals oficials establerts i insisteixen a la ciutadania que la forma més efectiva d'ajudar és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. A través de la pàgina web reus.cat es pot trobar el llistat d'organitzacions amb projectes d'emergència humanitària a Ucraïna per tal de contribuir a canalitzar les mostres de suport de la ciutadania.

El centre cívic del Carme reobre el PIO

El centre cívic del Carme reobre avui el Punt d'Informació i Orientació (PIO) sobre protecció internacional, instal·lat en dependències municipals per acord de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals amb la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR).

El PIO és un servei d'atenció personalitzada on s'ofereix informació i orientació sobre protecció internacional i dret d'asil. Està destinats a persones nouvingudes a Reus que siguin sol·licitants de protecció internacional, refugiades, apàtrides i denegades d'asil. El servei dona resposta a les situacions de vulnerabilitat i risc d'exclusió social.

tracking