Diari Més

Solidaritat

El concert solidari de corals aconsegueix 3.567 euros per Ucraïna

L'esdeveniment es va dur a terme per recaptar fons i alhora posar en valor les corals de la ciutat

Una de les cinc corals participants cantant durant l'acte celebrat a la parròquia de Crist Rei, ahir.

El concert solidari de corals aconsegueix 3.567 euros per UcraïnaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concert de corals solidari que es va dur a terme ahir a la tarda a la parròquia de Crist Rei, va aconseguir recaptar 3.567,90 euros per Ucraïna. L'esdeveniment va comptar amb una gran participació ciutadana, on petits i grans van poder gaudir dels cants de cinc corals reusenques.

Les corals que van participar en l'acte van ser el cor Acords de Reus, el cor Canta amb el cor del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'àrea de Reus Miquel Ventura, el cor l'Encís de l'Orfeó Reusenc, la coral Veus de la Terra i, finalment, el cor Mestral. Cadascun dels cors van cantar tres cançons, excepte el del CNL que va oferir dos, ja que cada trimestre es recompon la formació i entren persones noves que aprenen català, la seva dicció i el correcte ús de la llengua. Al final de l'acte, totes les corals es van unir per cantar en conjunt el Cànon de la Pau.

La Parròquia de Crist Rei es va omplir de música i cants que van ser escoltats per la ciutadania, des de gent gran fins a joves, que van acudir a l'acte d'una hora i mitja de duració. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va seure en un dels primers bancs de la parròquia per gaudir del concert.

Mercè Castell pertany al cor Acords de Reus i va explicar que «la idea va sorgir fa tres setmanes, el temps en el qual tots ens hem intentat unir per portar-ho a terme, ser solidaris i col·laborar en conjunt, no només per aportar el nostre gra de sorra a la causa pel conflicte amb Ucraïna, sinó també per compartir amb la ciutadania una estona agradable i posar en valor la música i el cant que es du a terme als cors i corals de la ciutat».

Castell va fer esment a la importància de la generositat ciutadana de la capital del Baix Camp, un gest que «agraïm de tot cor des de les corals, ja que ha estat tot un èxit recaptar 3.567,90 euros. La veritat és que quan vam fer el recompte no ens ho podíem ni creure. Esperem que serveixi de gran ajuda tot el que puguem aportar i que la gent hagi gaudit de l'acte».

L'esdeveniment també es va celebrar per tal de donar a conèixer les diferents corals de la ciutat i la tasca que desenvolupen, així com per apropar-se més a la ciutadania i convidar a què més persones s'hi sumin a cantar en conjunt. «Als cors no necessàriament es fan càntics de temàtica religiosa, com tampoc només hi ha gent gran. A la nostra coral som dones, però en moltes altres també hi ha homes. Volem animar la gent a participar, especialment a les generacions més joves. Estem satisfets de l'acte que hem celebrat i de la bona acollida de l'acte per part del públic. Hi ha hagut molt bona predisposició i també han estat partícips», va dir Castell.

tracking