Diari Més

Transport

El nou semàfor del passeig Sunyer de Reus provoca retencions en el trànsit

Els conductors es queixen pel «llarg temps d'espera» rere les «caravanes» que es generen en aquest punt de la via

El punt del passeig Sunyer on està el nou semàfor que provoca cues de vehicles, ahir.

El nou semàfor del passeig Sunyer de Reus provoca retencions en el trànsitNoemí Solla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou semàfor del passeig Sunyer provoca retencions en el trànsit, un fet que ha avivat les queixes i el insatisfacció de vianants que acudeixen a les noves parades d'autobús de davant de la biblioteca Central Xavier Amorós i especialment als conductors que es desplacen per la zona. «No només estàs parat un munt d'estona, és que en menys de 20 metres tens un altre semàfor i quan aconsegueixes avançar una mica t'has de tornar a parar», ha dit Joan González, un conductor que havia estacionat al pàrquing municipal obert del passeig després d'haver baixat per la via que està generant problemes. «Amb el nou punt d'autobusos, els vehicles ja no podem accedir al carrer del Dr. Ferran a través del camí de Riudoms i escurçant pel carrer de l'Escorxador. Ara hem d'anar fins a la rotonda de l'avinguda dels Països Catalans en comptes de vorejar el pàrquing. Fas molt de tomb absurd», ha afegit González.

El nou semàfor es va col·locar al passeig Sunyer, tot just abans del punt de connexió amb el carrer Dr. Frias, amb motiu del trasllat de les parades d'autobús interurbanes a la nova estació d'autobusos Reus Centre, després d'anys de queixes veïnals per «descongestionar» el trànsit a la plaça de les Oques, la qual es troba a menys de cinc minuts caminant i que encara acull el servei de certs autobusos, com per exemple els urbans.

Segons el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, Marcos Massó, actualment «s'ha millorat força el trànsit d'autobusos que hi havia a la plaça de les Oques, perquè hi havia molt de descontrol i soroll, però sí que és cert que amb el trasllat, entre el nou semàfor i els carrers que connecten directament amb el passeig Sunyer, provoquen més embuts amb els vehicles en aquest punt».

Algunes persones que estaven esperant l'autobús al carrer Dr. Frias, just al costat del pàrquing que hi ha prop de la biblioteca Central Xavier Amorós, també han manifestat queixes al respecte: «De vegades els mateixos xofers tenen dificultats per poder sortir del carrer i incorporar-se al passeig per seguir la ruta, ja que moltes vegades hem vist com alguns cotxes se salten el semàfor nou per tal d'avançar recorregut», ha explicat una usuària del servei de transport interurbà.

El nou semàfor roman, aproximadament, un minut en vermell. Un cop es reactiva per la circulació, en estat ambre, tarda uns 30 segons a tornar a parar de manera obligatòria el moviment i circulació de vehicles en aquesta via. Uns metres avall, hi ha un semàfor entre el punt que connecta el passeig Sunyer i el camí de Riudoms, un fet que encara «irrita» més els conductors i transportistes.

«Estàs parat molta estona, es fan cues i caravanes importants, i quan pots reprendre la marxa has de vigilar que cap cotxe surti saltant-se el senyal de cedir el pas pel carrer del Dr. Ferran o bé un autobús no t'envaeixi tota la via quan s'incorpora al passeig sortint de la nova estació. Avances una mica i ja has de tornar a parar, sigui pel nou semàfor o el que està col·locat de sempre més endavant. No li trobo cap sentit, però s'hauria de millorar d'alguna manera, perquè algun dia es farà una grossa amb aquests taps de vehicles i amb vianants creuant, tant per on ho han de fer com entre els cotxes», ha dit un altre conductor.

tracking