Diari Més

Veïnal

La Mineta demana un estudi lumínic sobre la zona a l'Ajuntament de Reus

Els veïns han manifestat queixes sobre l'excés de llum en alguns dels carrers i la manca de fanals a altres àrees del barri

Imatge del carrer de la Mineta, una de les vies afectades per l'excés de llum segons els veïns.

La Mineta demana un estudi lumínic sobre la zona a l'Ajuntament de ReusGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de la zona residencial de La Mineta han manifestat queixes sobre l'enllumenat al barri. Alguns es queixen perquè els nombrosos i seguits fanals que hi ha a alguns carrers, com per exemple el carrer de la Mineta, generen una llum molt forta que els hi dificulta poder descansar a les nits tot i tenir la persiana abaixada. Altres sol·liciten més aviat el contrari: poder tenir algun fanal en certs indrets on la presència d'enllumenat és inexistent. El president de l'associació de veïns de La Mineta, Xavier Panisello, ha explicat a Diari Més que «molts carrers es troben excessivament il·luminats i altres zones requereixen fanals perquè la llum és totalment nul·la». Per aquest motiu, el president de l'AV demana a l'Ajuntament un estudi lumínic sobre la zona per tal de valorar com poder dur a terme canvis i millores: «Molts dels que viuen a aquesta zona residencial tenen nens, amb els quals acostumen a sortir en bicicleta pels voltants o a jugar. Hi ha certs espais enjardinats que, sobretot quan a la tarda ja es fa fosc, no es veu res i a banda de generar certa inseguretat pot ser perillós, perquè no veus gaire bé on trepitges», ha dit Panisello.

A banda d'aquest reclam al consistori, el president de l'associació veïnal ha traslladat altres queixes que els residents de la zona li han comunicat. L'ampliació d'un tram de vorera al carrer la Mineta perquè els vianants no hagin de baixar a la calçada i caminar uns cinc metres mentre els vehicles circulen i la recuperació de línies d'autobús són algunes de les 22 incidències que Panisello va traslladar a l'alcalde, Carles Pellicer, en les últimes Convivències amb l'alcalde.

Els veïns de la zona continuen amb la problemàtica de l'empresa Nacex: ja van denunciar que l'Ajuntament acceptés donar una llicència per a l'ús industrial en terrenys destinats a construir-hi cases, presentant un recurs contenciós administratiu.

tracking