Diari Més

Educació

El taller de la Llotja de Reus d'enguany compta amb més de 200 alumnes

La iniciativa dels estudiants de CFGS permet conèixer la dinàmica de l'històric mercat

L'acte de presentació del taller a la Llotja de la Cambra de Comerç de Reus, ahir.

El taller de la Llotja de Reus d'enguany compta amb més de 200 alumnesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'espai de la Llotja de la Cambra de Comerç de Reus acull aquests dies les sessions del Taller de la Llotja, una iniciativa dels estudiants del cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Assistència a la direcció, de l'institut Baix Camp i impulsada pel Patronat de la Llotja i per la mateixa Cambra.

Enguany, més de 200 alumnes de quart d'ESO, primer de BAT i cicles formatius de centres d'arreu de la demarcació participen en aquest taller, on es permet donar a conèixer la realitat de les taules de contractació de l'històric mercat dels dilluns i la seva dinàmica. El taller va néixer l'any 2020 i es va veure interromput per l'esclat de la pandèmia. L'activitat ofereix la possibilitat de participar en una simulació activa de les taules de contractació per tal de descobrir el funcionament de l'ancestral sistema de negociació, així com l'essència comercial de la ciutat i del seu ampli territori d'influència.

Un cop finalitzat el taller, els assistents són obsequiats amb una bossa amb productes que es cotitzen a la Llotja i que han cedit algunes de les empreses de referència del sector agroalimentari del territori, com ara Crisol, Unió, Concentrados Costa, Borges, Coselva i la DOP Avellana de Reus.

Durant l'acte de presentació del taller, el qual es va dur a terme ahir a la mateixa Llotja de la Cambra de Comerç de la capital del Baix camp, es va signar el conveni d'Innova FP, que fa possible l'encàrrec que el patronat de la Llotja i la Cambra van fer, en el seu moment, a l'institut Baix Camp per la definició i execució de l'activitat.

Innova FP és el programa de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que promou la col·laboració d'empreses i centres de formació professional per tal de treballar en projectes d'innovació i transferència de coneixement.

El taller realitzat ahir va dividir en diferents taules grups d'alumnes amb els rols de venedors i compradors per simular la tasca que es feia a l'històric mercat dels dilluns a les taules de contractació. Els participants van haver de decidir si apujar o abaixar els preus de diversos productes i aprendre com funciona l'oferta i la demanda.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, va destacar la importància de posar en coneixement la història de la Llotja, així com els productes del territori i el sector comercial.

tracking