Diari Més

Esdeveniments

La Cambra de Comerç lliura els seus premis i celebra el 135è aniversari

Jordi Just, president de l'entitat, ha mostrat un «enorme orgull» envers la important tasca de la Cambra durant la seva història

La Gala de lliurament dels Premis Cambra a l'Auditori Gaudí de Fira Reus, ahir al vespre.

La Cambra de Comerç lliura els seus premis i celebra el 135è aniversariGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç de Reus va celebrar ahir amb diferents actes el seu 135è aniversari. Al matí es va realitzar el ple commemoratiu de l'efemèride i al vespre es va dur a terme la Gala de lliurament dels Premis Cambra. El president de l'entitat, Jordi Just, ha expressat «l'enorme orgull» per la tasca de la Cambra durant tots els seus anys d'història i la importància que té, tant a Reus com a la resta del territori. El 135è aniversari de la Cambra s'anava a celebrar, en principi, el 23 de desembre de l'any passat, però la situació sanitària va obligar a ajornar els diferents esdeveniments programats per l'ocasió. Tot i el temps d'espera, finalment ahir es va poder commemorar l'entitat.

Al matí es va fer el ple commemoratiu de l'aniversari al saló de sessions de l'Ajuntament, el mateix indret on el 23 de desembre de 1886 es va constituir la corporació. «Hem volgut tornar on vam néixer», ha dit Just força emocionat. En aquest acte, van acudir-hi membres de les comissions i els quatre alcaldes que ha tingut Reus, entre altres persones destacades, per parlar i fer un repàs del territori i també les possibilitats del seu futur.

El segon esdeveniment destacat pel 135è aniversari de l'entitat va ser la Gala de lliurament dels Premis Cambra, la qual es va dur a terme al vespre a l'auditori Antoni Gaudí de Fira de Reus. Durant la gala també es van lliurar els Premis Reus Empresa, que va atorgar la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament a Casa Pladevall, per exemple, per la seva aposta continuada pel model comercial del Mercat Central.

Els Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus, atorgats per la regidoria de Medi Ambient, es van lliurar a la gran empresa Comercial Valira, Òptica La Creu Blanca com a petita i mitjana empresa i, finalment, a la microempresa Em fa el pes. Els accèssits se'ls van endur, en les mateixes categories, Elring Klinger, Porta Sistemas i Perfumeria Daffos.

Els Premis Cambra Reus Comerç van guardonar l'Estanc de Reus 1, la Unió botiguers i empresaris de l'Espluga de Francolí, la Pastisseria Pepi d'Ulldemolins, la Pastisseria Montaña d'Ascó i el Forn de pa i pastisseria Cal Forner des de 1892 de Batea.

Altres empreses i entitats de la capital del Baix Camp es van emportar guardons com el Premi Cultura Cambra Reus, lliurat al Taller Avall, i el Premi Cambra Reus Agència de Viatges a Nuevos Destinos Ahuel. Els Premis Cambra Reus FP van lliurar-se a Sra. Fina Mestres de Cambrils i a l'Institut Martí l'Humà de Montblanc.

«Aquests premis són molt importants perquè, després de dos anys en els quals podem tornar a la normalitat per dir-ho d'alguna manera, hem volgut guardonar un seguit d'empreses que tenim al territori i que mereixen ser reconegudes, ja que tenim molt bon producte tant a Reus com a les comarques del voltant», ha expressat el president de la Cambra de Comerç.

A la part final de la gala es van lliurar els Premis d'Honor a diverses realitats cabdals al territori. El Port de Tarragona com a referent de la internacionalització al Grup Bon Preu, el Grup Fermator que reconstruirà la seva fàbrica a Falset afectada pel temporal Filomena, Freshly Cosmetics, que construeix el seu centre logístic a Gandesa, DAMM pel suport incondicional a la Ganxet Pintxo, o el projecte Bons Reus de l'Ajuntament com a iniciativa de promoció comercial destacada.

L'edició dels premis d'enguany volia servir per reconèixer 45 realitats empresarials d'arreu de les cinc comarques que conformen l'àmbit d'influència de la corporació. La intenció era fer valdre les figures que «donen la importància que mereix» el territori en l'àmbit internacional segons Just.

El president de la Cambra de Comerç ha explicat que la distribució geogràfica dels premis s'ha dut a terme així gràcies a la vinculació «molt estreta» de l'efemèride amb tot el territori, per mostrar el talent local i donar a conèixer-ho, tant per la resta del territori com per a posicionar-ho en l'àmbit internacional.

«Ser president de la Cambra m'ha donat l'oportunitat de viure això de primera mà. Només puc mostrar orgull i satisfacció i fer una valoració positiva. És emotiu, entranyable i molt important fixar un paper cap a dalt d'una institució oficial com la nostra, on treballem per amor al territori i veure la feina ben feta és enriquidor», ha dit Just.

Ple commemoratiu de la Cambra, ahir al matí.

La Cambra de Comerç lliura els seus premis i celebra el 135è aniversariGerard Martí

tracking