Diari Més

Es busquen voluntaris de 40 a 65 anys

Participaran en un estudi mèdic internacional sobre els beneficis del consum de fruita seca

Es vol avaular els beneficis de la fruita seca en el sistema immunitari.

Es busquen voluntaris de 40 a 65 anysURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Redacció

Investigadors del grup de recerca Nutrició i Malalties Metabòliques (NuMeD), de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Institut de Recerca Pere Virgili (IISPV), lideren un projecte internacional per avaluar els beneficis del consum de fruita seca sobre l'activitat del sistema immunitari.

Per tal de dur-lo a terme, necessiten 110 voluntaris que entraran en un programa d'intervenció i seguiment nutricional durant dos mesos. Més concretament, es requereixen homes i dones que tinguin entre 40 i 65 anys, amb sobrepès o obesitat, i que siguin consumidors habituals de snacks (galetes, galetes salades, patates fregides i brioixeria).

L'estudi busca demostrar si el consum regular de fruita seca pot contribuir a enfortir el nostre sistema immunitari i, per tant, ser una estratègia plausible per reduir el risc d'infecció. A més, els resultats d'aquest estudi permetran identificar alguns dels mecanismes bioquímics i moleculars que explicarien aquest benefici; per tant, contribuirien a tenir un coneixement més gran del funcionament del sistema immunitari i la seva relació amb l'alimentació.

La investigació està liderada per Mònica Bulló, catedràtica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, conjuntament amb Jaume Folch i Christopher Papandreou, també investigadors de la URV i de l'IISPV. El grup de recerca que dirigeix Bulló ha contribuït notablement a evidenciar com el consum regular de fruita seca, un aliment característic de la dieta mediterrània ric en molts nutrients, es relaciona amb múltiples beneficis per a la salut cardiovascular i la diabetis.

Ara, aquest nou estudi internacional, titulat Efecte del consum d'ametlles sobre la composició i l'activitat de les cèl·lules mieloides innates i les cèl·lules limfoides, i finançat per Califòrnia Almond Board, es proposa demostrar si el seu consum regular podria afavorir també una millor salut del sistema immunitari.

Totes les persones que vulguin col·laborar en l'avenç de la recerca en salut de forma voluntària poden contactar amb l'equip investigador a través del telèfon (977 759 388) o del correu electrònic (NuMed@iispv.cat), amb l'assumpte Participació AlmondIS.

Mònica Bulló, catedràtica de  la URV.

Es busquen voluntaris de 40 a 65 anysTwitter

tracking