Diari Més

El Sant Joan de Reus incorpora un nou accelerador lineal per fer radioteràpia

Es diagnostiquen uns 4.950 casos de càncer l'any a la demarcació, la meitat dels quals es tracten amb aquesta tècnica

Un sanitari utilitzant el nou accelerador lineal de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

El Sant Joan de Reus incorpora un nou accelerador lineal per fer radioteràpiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha incorporat aquest dilluns un nou accelerador lineal d'última generació, el qual substitueix l'aparell utilitzat a l'antic hospital. El nou accelerador permet fer tractaments de radioteràpia, com ara radioteràpia guiada per la imatge i arcoteràpia volumètrica modulada, que és la tècnica més innovadora per saber en cada moment on es troba el tumor. Així, s'ofereix una millora important en la qualitat i adequació del tractament de cada pacient i es disminueixen els efectes secundaris. A la demarcació de Tarragona, es diagnostiquen uns 4.950 casos de càncer l'any, dels quals gairebé la meitat es tracten amb radioteràpia.

El nou accelerador lineal, finançat per la Fundació Amancio Ortega, té les mateixes característiques de l'aparell que es va instal·lar a la Unitat de Radioteràpia de les Terres de l'Ebre l'octubre passat. Per això, durant els controls periòdics per manteniment d'un d'ells, l'altre pot tractar els pacients derivats del primer sense que aquests s'hagin de sotmetre a cap prova complementària.

Des d'aquest dilluns, el Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud disposa de tres acceleradors lineals a l'hospital Sant Joan de Reus, també d'una unitat per al tractament de braquiteràpia - que permet aplicar dosis altes de radioteràpia en àrees específiques del cos-, i un TAC de radioteràpia. A les Terres de l'Ebre, tenen un accelerador lineal i una unitat d'Ortovoltatge.

tracking