Diari Més

L'OBC visitarà Reus en la seva nova gira

El 24 de febrer oferirà un concert al Teatre Fortuny de Reus

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

L'OBC visitarà Reus en la seva nova giraOBC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sortirà de l'Auditori durant les dues properes setmanes per oferir concerts al Palau de la Música Catalana, el 19 de febrer, a Reus (Baix Camp), el 24 de febrer, i a Lleida (Segrià), el 27 de febrer.

Entre la música de nova creació i l'obra de Jean Sibelius, l'OBC tornarà al Palau amb un concert, dirigit per Anna-Maria Helsing, que s'iniciarà amb l'estrena de «Cinc pregàries», encàrrec del Palau a Bernat Vivancos en el marc del projecte Barcelona Creació Sonora de l'Ajuntament de Barcelona.

Kaija Saariaho, compositora convidada aquesta temporada del Palau de la Música, formarà part de les actuacions dins del programa del concert, interpretant la seva composició «Oltra mar», a càrrec de l'Orfeó i l'Orquestra del Palau.

El concert es completarà amb «Las oceánides» de Sibelius, un poema simfònic que té per escenari el Mediterrani i les nimfes de la Grècia clàssica, per acabar amb la «Setena Simfonia», també de Sibelius.

La següent setmana, l'orquestra realitzarà una gira de dos concerts per Catalunya amb música de Txaikovski, Prokófiev i, destacant el patrimoni musical català, una obra de Robert Gerhard.

El 24 de febrer, al Teatre Fortuny de Reus, i el 27 de febrer, a l'Auditori Enric Granados de Lleida, el programa comptarà amb el violinista Sergei Dogadin com a solista i amb la directora Stephanie Childress, debutant al capdavant de l'orquestra.

El programa de l'OBC estarà format per obres capitals del sinfonisme rus, com la Simfonia n.1 de Prokófiev i l'obertura de «Romeo i Julieta» de Txaikovski, del que s'interpretarà, també, el seu Concert Per a Violí i Orquestra de la mà de Sergei Dogadin, guanyador del Concurs Txaikovski de Moscou.

El programa es completarà amb una obra reivindicativa del catàleg del compositor català Robert Gerhard, que rep el nom «d'Albada», una aposta de l'Auditori i l'OBC pel patrimoni musical català.

tracking