Diari Més

Exposicions

La vida petita de la Fina Veciana

L'artista reusenca ha inaugurat una exposició a la Confiteria Padreny on reflexiona sobre la vida pausada

Fina Veciana amb una col·lecció de peces de l'exposició 'La vida petita'.

La vida petita de la Fina VecianaC.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Una mirada meticulosa, molt conscient i del tot desaccelerada». Aquesta és la síntesi de La vida petita, la nova exposició de Fina Veciana que recull més d'una vintena d'obres realitzades des d'una una nova perspectiva personal: «L'obra reflecteix el nou plantejament del meu dia a dia després d'una decisió que em va canviar la vida: deixar de fumar. Les persones que no fumen potser no ho entendran, però quan fas aquest pas sents que tens més temps, que recobres els sentits i que, d'alguna manera, retrones a l'essència».

Tot plegat, assenyala l'artista reusenca, la va acostar també a l'Slow life, «un concepte al qual sempre li he anat al darrere». Aquest mirar-se la vida de manera més desaccelerada es va materialitzar en un treball que consta de quinze peces de 20x20 cm sobre tela, i unes altres tretze de format gairebé minúscul, realitzades amb la tècnica de l'assemblage o collage amb volum. A les peces exposades s'hi poden veure objectes personals de l'autora, com el botó de la bata de l'àvia, les capses de llumins de l'avi, el llapis de fusta que ella mateixa va tallar quan era petita, l'eucaliptus del mas, les miniatures de la seva col·lecció infantil o les pedretes que guardava com amulets. Objectes materials que remeten a la part essencial de la vida, els petits moments amb ànima.

El procés creatiu, explica l'autora, va arrencar d'una manera ben diferent al que és habitual en ella: «Normalment, quan faig una exposició primer treballo els quadres i al final hi poso el títol. En aquesta ocasió va ser a l'inrevés. A partir del títol, La vida petita, vaig començar a treballar en les obres».

Tot aquest treball es pot contemplar des d'aquest dimecres a la Confiteria Padreny de Reus (carrer de l'Hospital, 15). En la inauguració, la Fina va estar acompanyada de la rapsoda Antònia Farré, qui va recitar uns haikus escollits delicadament per Veciana i que, tal com va assegurar, «tenen molt a veure amb la vida petita».

Tot plegat, subratlla l'artista reusenca, perquè la lletra escrita també ha estat una part important d'aquest trànsit cap a la vida pausada. Així, explica la Fina, el catàleg de l'exposició inclou una reflexió de la Gemma Ventura Farré, perquè en llegir-la va sentir que posava paraules a un sentiment compartit. També inclou les aportacions de la periodista especialitzada en turisme enològic Ruth Troyano, la fotògrafa i cuinera Nani Nolla i la filòloga Anna Figueras. Cadascuna, des del seu camp professional i personal, descriu com entenen aquesta vida petita que la Fina Veciana ha retratat amb la seva obra.

L'exposició es podrà veure fins al pròxim 19 d'abril, i tota l'obra exposada també està a la venda. En la inauguració que es va fer aquest dimecres, i que va comptar amb un bon nombre d'amics de l'artista, els assistents van poder gaudir d'un tast de miniatures dolces amb el segell de la casa Padreny, en consonància amb l'obra exposada.

Imatge de la presentació aquest dimecres a Reus.

La vida petita de la Fina VecianaC.S.

tracking