Diari Més

Urbanisme

Comencen a instal·lar la tecnologia Smart al Raval de Santa Anna de Reus

Els treballs de pavimentació estan pràcticament enllestits

Imatge de l'inici del carrer Monterols, el qual també es veu afectat pel tancament de les obres del raval.

Comencen a instal·lar la tecnologia Smart al Raval de Santa Anna de ReusNoemí Solla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dimecres 12 de gener es van reprendre les obres de la primera fase de la transformació del raval de Santa Anna, la qual donarà prioritat als vianants i comerços de la zona, oferint un espai més ample de passeig a l'aire lliure i amb presència de més elements naturals com, per exemple, jardineres, a més de bancs i més equipaments tecnològics amb punts connexió wifi gratuïta.

Actualment, s'estan acabant les feines amb els paviments i també s'han iniciat treballs de mobilitat smart city, vinculats a les pilones intel·ligents. Pròximament, s'instal·larà el mobiliari urbà, amb els parklets que han de donar personalitat al raval. L'Ajuntament ja ha adjudicat la redacció del projecte de la segona fase.

La pavimentació del Raval de Santa Anna és una tasca gairebé enllestida, però ha provocat cert descontentament entre ciutadans i comerços de la zona a causa de les limitacions d'accés per travessar entre els carrers o bé dirigir-se directament al raval, com podien fer abans de l'inici de les obres. Segons ha comunicat una treballadora d'una botiga de complements de l'àrea afectada: «Està afectant el volum de vendes i, al mateix temps, les possibles visites dels clients a les nostres botigues. La gent es troba amb un carrer ple de tanques que limiten el pas a causa de les obres, les quals entenem que s'han de fer, però no tenim cap pas d'accés que ens faciliti tant a treballadors com usuaris poder creuar de vorera o carrer, sense haver de fer una volta tan complexa».

Una dependenta de la botiga de roba SOM SIS ha expressat que «la transformació del raval ha coincidit en unes dates molt significatives pel comerç. Fins al 22 de desembre, en plena campanya de Nadal, vam estar limitats per les obres, les quals es van paralitzar fins poc després de Reis. Ara, amb les rebaixes, estem patint una mica pel mateix. Influeixen molts factors, com la pandèmia, però la situació de la remodelació del carrer no ens està ajudant massa».

El president d'El Tomb de Reus, Jacint Pallejà, planteja una mirada positiva envers la transformació del raval Santa Ana: «Qualsevol obra provoca descontent, és un procés que es fa etern i molt pesat per qualsevol persona. Tot i això, m'agrada pensar en els veïns i establiments adherits, alguns afectats per aquest motiu, amb una mirada esperançadora perquè, quan el raval estigui acabat, comportarà moltes millores que, segur, recuperarem. Sí tot segueix amb aquest ritme, suposem que ben aviat agilitzaran l'accés, ja que la zona està pràcticament asfaltada».

tracking