Diari Més

'L'any Gabriel i Ferrater' commemora el poeta amb múltiples activitats enguany

El centenari del naixement i el cinquantenari de la mort de l'autor són el motiu del reconeixement

Presentació del programa dedicat al poeta reusenc.

'L'any Gabriel i Ferrater' commemora el poeta amb múltiples activitats enguanyAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La commemoració de l'Any Gabriel Ferrater té excepcionalment un doble motiu: el centenari del naixement de l'autor i el cinquantenari de la seva mort, amb l'objectiu principal de difondre al màxim el coneixement de la seva obra i el reconeixement de la seva figura. L'Any inclourà actes centrals a Reus, la ciutat on va néixer, on se celebrarà l'acte inaugural al febrer. A Sant Cugat del Vallès, la ciutat on va morir, es farà un acte a finals de novembre, que clourà oficialment la commemoració. També es realitzarà un acte central a Barcelona, el Dia Mundial de la Poesia, al març.

El reconeixement està impulsat pel Departament de Cultura, a través de la Institució de les Lletres Catalanes, i compta amb els Ajuntaments de Reus i de Sant Cugat del Vallès com a part de l'organització. Seran també els encarregats de vehicular l'impuls de les entitats ciutadanes que fa temps que treballen per mantenir i difondre el llegat ferraterià.

L'organització de l'Any Gabriel i Ferrater s'ha marcat també com un dels objectius principals aconseguir que l'obra i la figura de Gabriel Ferrater tinguin una presència satisfactòria a les xarxes de biblioteques, els centres d'ensenyament secundari i les universitats.

Per això, s'impulsarà un seguit de projectes amb materials videogràfics i didàctics, a més d'una exposició itinerant. La col·locació de dues plaques commemoratives, tant a Reus com a Sant Cugat del Vallès, el bateig d'una unitat de Ferrocarrils de la Generalitat amb el nom de «Gabriel Ferrater », novetats editorials, rutes literàries, clubs de lectura o diferents exposicions, són algunes de les activitats que es duran a terme al llarg de l'Any Gabriel i Ferrater.

tracking