Diari Més

Pandèmia

El sector de l'oci nocturn de Reus mostra indignació per no poder obrir

A partir d'aquest divendres 28 de gener, desapareixeran la resta de les mesures vigents actualment a Catalunya

Imatge d'arxiu d'una coneguda discoteca, abans d'una celebració especial.

El sector de l'oci nocturn de Reus mostra indignació per no poder obrirDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les restriccions contra la Covid vigents actualment s'acaben aquest divendres 28 de gener, menys el tancament de l'oci nocturn. Aquest fet ha provocat una indignació major de la ja existent pels treballadors del sector, entre els quals, els locals d'aquest que hi ha a la ciutat, alguns dels quals, fins i tot, s'han arribat a replantejar tancar ja que no saben ni com ni quan podran obrir i mantenir el negoci.

«Pensem que les mesures aplicades són correctes i hem estat i estem disposats a complir amb la normativa i les restriccions. El que no pot ser és que et facin tancar un negoci, que hagis de continuar pagant lloguer, factures i un mínim als treballadors que tens contractats quan evidentment no pots ingressar perquè no et deixen treballar. La situació és indignant, i crec que no costa entendre com ens trobem d'afectats per la situació», ha expressat Ricard Llaó, el propietari de l'As de Copes, un gastrobar ubicat al carrer de Racona.

El sector de l'oci nocturn a Reus es mostra cansat a més del grau d'indignació amb el tema, especialment per la incertesa constant de les mesures i restriccions aplicades a Catalunya. Segons David Medina, responsable de sala a La Fàbrica, situada al passeig Mata, «costa entendre com a la resta d'autonomies l'oci nocturn ha pogut obrir i aquí portem tancats des del 18 de desembre. Entenem que la pandèmia està a tot arreu i no sabem per quin motiu a Catalunya el sector, tot i complir amb l'aforament limitat i el passaport covid, no podem obrir i tampoc sabem quan ho podrem fer ni en quines condicions».

El sector assegura haver patit pèrdues importants, tot i la bona acollida del públic quan van poder obrir: «Per Cap d'Any teníem gairebé totes les entrades venudes, ja que la gent es volia assegurar poder accedir i més coneixent les limitacions d'aforament. Quan vam haver de tancar, no només vam perdre el valor de les entrades venudes, de les quals es van tornar els diners, sinó tot el material adquirit pels actes que havíem programat, quedant tot el gènere parat totalment», ha explicat Medina. L'oci nocturn fa esment a la gran previsió que han de tenir amb les contractacions de DJ, personal de seguretat, reforç pel control d'aforament i lectures del passaport covid, equipaments tècnics especials o, fins i tot, l'assistència de personatges públics pels bolos que organitzen de vegades.

També s'insisteix a rebre més ajudes per part del govern: «Ens hem adaptat i, fins i tot, reinventat per poder tirar endavant amb les mesures aplicades, però el govern ha de detenir més comprensió amb nosaltres. No podem treballar estant tancats, tanmateix si hem de continuar pagant. Haurien d'ajudar-nos o donar-nos alternatives», ha comentat Llaó.

El govern ha anunciat que divendres s'aixecaran pràcticament totes les restriccions. Actualment estan prohibides les reunions de més de 10 persones, a més de la reducció d'aforaments al 50% en bars i restaurants, així com el 70% en comerços, equipaments esportius i institucions culturals. De moment, s'ha anunciat que l'oci nocturn romandrà tancat una setmana més com a mínim, malgrat les queixes del sector, el qual després d'haver-se reunit amb el Govern, espera poder reobrir el divendres 11 de febrer, una data proposada que tampoc ha estat confirmada per l'executiu català.

tracking