Diari Més

Municipal

Reus intensificarà la vigilància contra els propietaris incívics de gossos

Des del consistori asseguren que han augmentat les actes aixecades per dejeccions i miccions respecte l'any 2020

Una imatge d'arxiu d'un gos a la plaça del Mercadal.

L'Ajuntament de Reus ja pot multar els qui no remullin les miccions del seu gosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus iniciarà una campanya perconscienciar als propietaris de gossos perquè compleixin l'ordenança de Civisme de la ciutat i per tant recullin els excrements o remullin les miccions dels seus animals. Des del consistori reusenc recorden que l'incompliment de la normativa pot suposar sancions de fins a 800 euros, en el cas de no recollir els excrements.

L'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, han explicat en roda de premsa que han augmentat les actes aixecadesper la Guàrdia Urbana de Reus per miccions, dejeccions i altres infraccions respecte l'any 2020.En total s'han obert 313 actes, de les quals 104 corresponen a dejeccions (5 més que el 2020), 31 a miccions (+27) i 178 a altres (com no portar morrió, no formar part del cens animal o no portar al gos lligat, etc). D'aquestes, s'han aplicat 31 sancions.

Per aquest motiu, Pellicer i Vázquez han reclamat «responsabilitat i respecte a l'ordenança de civisme, ja que és imprescindible per a la convivència de tothom».

Reus hi ha uns 12.000 gossos censats i la normativa contempla que han de dur xip i estar censats. L'ordenança obliga als propietaris arecollir les dejeccions i miccions quan surten al carrer amb els seus animals, tenint en compte que poden suposar fins a 4.000 litres i 2.500 quilos al dia respectivament. Actualment, els serveis de neteja municipals recullen una mitjana de 150 defecacions cada dia.

Zones d'esbarjo

La ciutat de Reus té habilitades set grans zones d'esbarjo i alliberament per a gossos, que es troben ubicades a diferents parcs o terrenys municipals. Aquestes es troben als carrers: Maria Aurèlia Capmany, Doctor Claudi Tricaz Arnillas, Vilafranca del Penedès, a la Plaça de Joaquim Sorolla, al Parc de Sant Jordi, a la Plaça de Lluís Buñuel i al carrer del President Tarradelles.

tracking