Diari Més

Habitatge

L'Ajuntament de Reus encarrega la redacció del Pla Local de l'Habitatge 2022-2027

El document definirà objectius i estratègies i també concretarà les actuacions a desenvolupar des del govern municipal a curt i mitjà termini

Imatge de l'oficina de l'Habitatge a Reus, situada a la plaça del Baluard.

L'Ajuntament de Reus encarrega la redacció del Pla Local de l'Habitatge 2022-2027Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha tret a concurs públic el contracte per a la redacció del Pla Local de l'Habitatge de Reus 2022-2027, el document tècnic que ha de definir la política local d'habitatge dels pròxims anys. Partint de l'anàlisi de la situació de l'habitatge a la ciutat, el document definirà objectius i estratègies, i concretarà les actuacions a desenvolupar des del govern municipal a curt i mitjà termini per tal d'afavorir el dret de la ciutadania a un habitatge digne i assequible.

El pressupost de licitació del contracte és de 40.078,52 euros, mentre que la seva durada és de set mesos, a comptar de l'endemà de la data de formalització. El Pla Local d'Habitatge de Reus 2022-2027 haurà de contenir diversos aspectes com, per exemple, l'anàlisi i la diagnosi de la situació de l'habitatge a la ciutat, els objectius, els programes i les estratègies d'actuació en diferents àmbits o l'avaluació economicofinancera que permeti l'articulació i la gestió del mencionat pla.

En el punt d'anàlisi i la diagnosi de la situació de l'habitatge a la capital del Baix Camp, s'hauran de realitzar nombroses anàlisis: l'anàlisi i les previsions demogràfiques, del mercat immobiliari, l'anàlisi del planejament i del seu potencial d'oferta d'habitatge protegit, l'anàlisi i diagnosi de la qualitat del parc d'habitatges existents, la dels recursos de l'Ajuntament de Reus destinats a habitatge i la identificació i anàlisi de zones de la ciutat on es detecti i es concentrin situacions d'utilització anòmala dels habitatges. El Pla local també haurà de contenir els objectius, els programes i les estratègies d'actuació en dos àmbits: l'actuació sobre el parc edificat i el planejament i actuar sobre el parc d'habitatge social i de lloguer. Finalment, haurà d'incloure l'avaluació economicofinancera, que permeti articular la gestió del pla citat.

Des de l'any 2009, l'Ajuntament de Reus s'ha dotat d'un Pla Local de l'Habitatge com a instrument de planificació. El primer redactat del Pla Local d'Habitatge de Reus es va comprendre durant el període 2009 -2016. Aquest Pla es va revisar l'any 2014 per tal d'adaptar el seu contingut a la situació de crisi econòmica i social de finals de la dècada del 2010. Fins a l'any passat, el 2021, s'ha regit el Pla Local d'Habitatge de Reus 2014-2021.

El consistori de la ciutat, impulsa les polítiques d'habitatges a través de l'actuació coordinada des de l'àmbit de l'Urbanisme, els Serveis Socials i de l'Habitatge. Des del planejament urbanístic, passant pels diferents programes de Serveis Socials destinats a la població en situació d'exclusió residencial fins a les actuacions i serveis específiques que desenvolupa l'Oficina d'Habitatge i l'empresa municipal Redessa, on s'ha anat definint una trajectòria i uns resultats que caldrà tenir en compte a l'hora de redactar el Pla d'Habitatge de Reus 2022- 2027.

Així mateix, el Pla Local d'Habitatge de la ciutat de Reus haurà d'encaixar amb les previsions de l'Avanç del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal), aprovat el juny del 2011, i amb la Memòria Social que aquest conté. Es podrà seguir la informació a través de la web oficial de l'Ajuntament de Reus o presencialment, amb cita prèvia, a l'oficina de l'Habitatge.

tracking