Diari Més

Societat

Exigeixen el tancament de les Comissaries Externes de Proximitat de Reus per falta de seguretat i higiene

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assegura que el servei de la Guàrdia Urbana té mancances des de la seva inauguració el 2015

Una de les comissaries externes de proximitat de Reus.

La Guàrdia Urbana reobre les Comissaries Externes de ProximitatAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha exigit el tancament de les Comissaries Externes de Proximitat (CEP) de Reus «per manca de mesures de seguretat i higiene per desenvolupar tasques policials». Segons ha indicat el sindicat en un comunicat, la que està situada a l'estació d'autobusos «és la que presenta més deficiències». Aquestes dependències de la Guàrdia Urbana es van crear el 2015 i des de CSIF han apuntat que des del primer dia ja hi havia aquestes deficiències, especialment en matèria de seguretat. El passat octubre es van reobrir després d'haver estat clausurades mes d'un any per la covid-19 i, segons han assegurat, tampoc compleixen les mesures sanitàries.

El sindicat fins i tot ha exposat que un informe del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l'Ajuntament de Reus del mes passat reconeix que a la comissaria de l'estació d'autobusos «falta netejar i desinfectar l'interior del mòdul, revisar, senyalitzar i penjar l'extintor, que el mòdul no disposa de serveis higiènics propis, i que el més proper és el de l'estació d'autobusos, que no disposa d'una sortida o recorregut alternatiu en cas de patir una agressió o amenaça per part d'usuaris externs». Per al CSIF «les autoritats van consentir la reobertura de les comissaries externes sabent que no complien les mesures oportunes establertes per llei».

Amb tot, el passat 18 de novembre van registrar un escrit a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Reus per reclamar el tancament cautelar i provisional de la CEP en qüestió fins que es trobi «un lloc adequat per desenvolupar les tasques policials». El passat 24 de novembre van presentar una denúncia davant la Inspecció de Treball de Tarragona per «la inacció dels responsables de l'Ajuntament de Reus».

tracking