Diari Més

La campanya de Nadal de Reus comença demà amb l'encesa de llums i la pista de gel

La programació d'enguany inclou mercats, jocs infantils, espectacles itinerants i comptarà amb un nou «personatge màgic»

Montserrat Caelles amb representants d'algunes de les entitats comercials i el Geni del Nadal.

La campanya de Nadal de Reus comença demà amb l'encesa de llums i la pista de gelDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus posa en marxa la campanya de Nadal demà amb l'encesa de l'enllumenat i l'obertura de la pista de gel i les atraccions infantils de fira ubicades a la plaça de la Llibertat. Enguany, sota l'eslògan Reus un Nadal amb geni, Reus Promoció presenta un programa d'activitats variades, recuperant-ne algunes que l'any passat no es van poder dur a terme arran de la covid, i inclou espectacles d'animació al carrer i atraccions a l'aire lliure, tot amb l'objectiu de crear una ambientació nadalenca a la ciutat.

Una de les novetats de la campanya d'enguany és la creació d'un «personatge màgic i esbojarrat», segons la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, el Geni del Nadal, que serà l'encarregat de repartir l'agenda d'activitats nadalenques i acompanyarà les diferents activitats que es realitzaran a la ciutat. Aquest Geni serà l'encarregat de repartir imants amb motius nadalencs i làmines de pintar pels més petits, dels quals se n'editaran quatre models, durant els espectacles itinerants que tindran lloc els dissabtes. Tots els infants que portin al Gaudí Centre quatre de les làmines pintades, participaran el dia 4 de gener en el sorteig d'un lot infantil de Nadal que se celebrarà al mateix centre d'interpretació.

Caelles va assenyalar el gran èxit que van representar els espectacles itinerants al centre de reus en les darreres edicions, per la qual cosa se n'han programat quatre de gran format, els quals sortiran de la seu de Promoció de Ciutat, al carrer Sant Joan, a les 18.30 hores.

La primera actuació serà dissabte 4 de desembre a càrrec de Les Nomades, dues criatures de grans dimensions arribades de Terres de Fantasia; seguida de l'espectacle de Big Dancers, marionetes gegants que es mouen al ritme de la llum i la música, dimarts dia 7. Dissabte 11 de setembre serà el torn de Mediterraneus, quatre personatges fantàstics, inspirats en l'arquitectura modernista de Gaudí i l'art surrealista de Salvador Dalí, provinents d'altres mars. L'últim dels espectacles itinerants, Hotel Narbonne, tindrà lloc divendres 17 de desembre.

A banda d'aquests espectacles hi haurà els follets visitant el Nadal de Reus, ja que s'han quedat sense idees per fabricar joguines i necessiten recuperar la inspiració. Sortiran els dies 27 de novembre i el 18 i 23 de desembre, a partir de les 18.30 h. de la seu de Promoció de Ciutat. Els carrers també s'ompliran d'espectacles de màgia els dies 3, 6, 23 i 30 de desembre, a partir de les 18 h.La plaça de la Llibertat acollirà diferents atraccions ja tradicionals del Nadal reusenc, com ara la zona lúdica i d'atraccions infantils de fira i la pista de gel que es recupera després d'un any en blanc arran de la covid-19. Ambdues obriran entre demà i el 9 de gener. A la plaça també s'hi realitzaran projeccions de colors de diferents objectes nadalencs a terra, al voltant de la bola de llum transitable de vuit metres de diàmetre. La plaça del Prim comptarà enguany també amb una bola de Nadal transitable de cinc metres de diàmetre, al voltant de la qual també hi haurà projeccions. La plaça del Mercadal serà la ubicació del tradicional mercadet de productes nadalencs entre els dies 2 i 22 de desembre. Caelles va assenyalar que, ara per ara, no existeixen restriccions d'aforament per a aquests mercats, tot i que si això variés es podria introduir sense problema un control d'entrada. Com cada any, s'hi ubicarà l'arbre de Nadal que s'encendrà, juntament amb la resta d'enllumenat nadalenc de la ciutat, demà a les 19 h. També hi haurà projeccions de colors a les diferents façanes de la plaça. Per últim, a la plaça Evarist Fàbregas s'hi ubicarà el mercat d'artesania entre l'1 de desembre i el 5 de gener en horari de 10 a 14 h. i de 16.30 a 21 h.

Pel que fa als Reis Mags, la ciutat celebrarà l'arribada dels patges reials els dies 29 i 30 de desembre, els quals recolliran les cartes per Ses Majestats al parc de Sant Jordi entre els dies 2 i 4 de gener. La cavalcada dels Reis d'orient sortirà del carrer Ample a les 18.30 h. i la cercavila transcorrerà pels habituals carrers del centre de la ciutat.

La programació de la campanya de Nadal recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de Reus, la majoria organitzats per entitats de la ciutat com ara les cantades de nadales, el caga tió, el Ball dels dotze mesos i l'Home dels Nassos, entre d'altres.

Reus Promoció recuperarà per quart any consecutiu el servei de ludoteca amb tallers infantils i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme els dies 23, 24, 27, 28, 29 i 30 de desembre i 3 i 4 de gener. Les entrades s'han de reservar al web ticket.reusturisme.cat i els infants no caldrà que estiguin acompanyats d'un adult, ja que hi haurà monitors propis. A més, el 12 de desembre s'organitza una nova edició de l'activitat familiar al Gaudí Centre.

A banda de l'enllumenat contractat directament per l'Ajuntament que hi serà fins al 9 de gener, hi haurà una vintena de carrers il·luminats pels establiments comercials i els quals comptaran amb tiquets de descompte dels aparcaments municipals, de la pista de gel i les atraccions infantils i invitacions per la ludoteca del Gaudí Centre.

tracking