Diari Més

Seguretat viària

Els atropellaments són la segona causa d'accident a Reus, després de les col·lisions

El 98% són lleus o sense ferits i l'última víctima mortal a la ciutat es va registrar l'any passat

Imatge d'arxiu d'un cotxe accidentat contra la façana d'una vivenda a Reus.

Els atropellaments són la segona causa d'accident a Reus, després de les col·lisionsGuardia Urbana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els atropellaments són actualment la segona causa d'accidents a Reus, després de les col·lisions, les quals representen més de la meitat dels casos, segons dades de la Guàrdia Urbana. A aquestes dues els segueixen les caigudes o bolcades, les sortides de la via o els xocs contra objectes o elements de la via. Tot i això, des del cos policial asseguren que la sinistralitat viària a Reus és baixa i lleu, ja que remarquen que el 98,1% dels accidents registrats el 2020 són lleus o sense ferits.

A més, assenyalen que Reus ha reduït el nombre d'accidents de trànsit en els darrers anys, a conseqüència de la reducció de la mobilitat imposada per la pandèmia i la continuada incorporació de noves mesures de seguretat viària per part de la Guàrdia Urbana. Entre 2019 i 2020, el nombre d'accidents de trànsit amb ferits es va reduir d'un 31,7%, mentre que els accidents sense ferits es van reduir en un 11,4%. L'any passat es va registrar una única víctima mortal a la ciutat, a conseqüència d'un accident de trànsit, i es van donar 14 accidents amb ferits greus. Pel que fa als accidents amb ferits lleus, se'n van comptabilitzar 170, mentre que les incidències de trànsit sense ferits arriben a les 575. Les dades relatives al primer semestre d'enguany assenyalen que 12 dels accidents han deixat ferits greus i 108 de lleus. La xifra dels incidents sense ferits dels sis primers mesos de 2021 s'eleva a 275, però no es va haver de lamentar cap víctima mortal durant aquest període.

Segons la Guàrdia Urbana, la sinistralitat s'estén de manera uniforme per la ciutat i varia d'un any a l'altre. Tot i això, les vies que entre 2019 i 2021 concentren més accidents són la riera Miró i les avingudes de Salou, Marià Fortuny, Sant Bernat Calbó i Bellissens, entre altres. Des del cos policial assenyalen que els turismes acostumen a estar implicats en més de la meitat dels casos d'accidents de trànsit a la ciutat, seguits dels vianants i les motocicletes.

Algunes de les mesures implantades pel consistori reusenc en els darrers anys recollides al Pla de Seguretat Viària són la instal·lació de nous semàfors, la limitació de la velocitat a 30 km/h o la pacificació del trànsit mitjançant pilones intel·ligents i la transformació en zones de vianants d'alguns carrers. També s'han organitzat cursos d'educació viària, xerrades i tallers sobre com circular en patinet elèctric i treballs per a l'elaboració de la nova Ordenança de Mobilitat o el Pla de Mobilitat, entre d'altres.

tracking