Diari Més

Comerç

Els Bons Reus deixen un impacte econòmic de 5 MEUR a la ciutat

La iniciativa per reactivar el consum ha comptat amb cinc edicions i ha suposat una inversió de l'Ajuntament d'1,2 MEUR

Caelles i representants d'algunes de les entitats comercials de la ciutat durant la valoració d'ahir.

Els Bons Reus deixen un impacte econòmic de 5 MEUR a la ciutatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa Bons Reus ha deixat un impacte econòmic directe de més de cinc milions d'euros a la ciutat. Així ho va comunicar ahir la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, coincidint amb el tancament de la darrera edició dels descomptes d'aquesta tardor. La inversió realitzada per l'Ajuntament de Reus, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social engegat arran de la pandèmia i els seus efectes, per a les cinc campanyes que s'han realitzat en poc més d'un any ha estat d'1.210.000 euros a través d'un total de 242.000 bons de cinc euros de descompte cadascun.

La darrera edició Bons Reus Tardor, en la qual es van posar en circulació 400.000 euros en vals, ha generat un impacte econòmic d'1.560.113 euros. La campanya que va començar el passat 18 d'octubre i va finalitzar aquest dilluns 22 de novembre ha comptat amb 456 establiments adherits, dels quals més de la meitat pertanyen al sector de la moda, seguit per l'alimentació, la restauració i serveis com la perruqueria i l'estètica.

Caelles va assenyalar la gran rebuda que ha tingut l'acció de reactivació comercial tant per part de la ciutadania com per la dels diferents sectors implicats d'ençà que es van iniciar les campanyes. La regidora va recordar que els Bons Reus van sorgir l'any passat de la col·laboració entre Reus Promoció, el consistori i la Taula de Comerç de la ciutat en la qual es troben representades les diferents entitats comercials. La primera fase va començar el 27 de juliol de 2020. Aleshores es van posar en circulació 400.000 euros en bons, que van suposar un impacte econòmic d'1.827.565 euros. La segona fase, els Bons Reus Turisme, es va iniciar el 16 de setembre i es van posar en circulació 60.000 euros en bons, que van suposar un impacte de 283.076 euros. L'any 2020 es va fer una tercera fase, els Bons Nadal, amb 150.000 euros en bons i un impacte econòmic resultant de 628.014 euros. Enguany es van realitzar els Bons Primavera a mitjans de maig, amb 200.000 euros en bons que van suposar un impacte de 847.478 euros.

Josep Baiges, secretari general de la Cambra de Comerç, va fer una crida a «mantenir l'esperit dels bons» referint-se a la unitat d'acció que aquesta iniciativa ha aconseguit entre institucions i entitats comercials reusenques i que ha estat la clau perquè «el resultat final hagi superat les nostres expectatives».

tracking