Diari Més

Educació

Tres escoles de Reus presenten un seguit de circuits d'orientació per a famílies

La iniciativa, que va néixer a l'escola Alberich i Casas, es va estendre a altres dos centres de la zona

Nenes de sisè de primària d'Alberich i Casas durant la demostració dels nous circuits d'orientació.

Tres escoles de Reus presenten un seguit de circuits d'orientació per a famíliesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles Alberich i Casas, Misericòrdia i General Prim van estrenar ahir els quatre primers circuits d'orientació de Reus. Aquesta iniciativa va néixer des de la «comunitat educativa de l'escola Alberich i Casas», segons explica Daniel Recasens, regidor d'Educació, i ràpidament es va estendre als altres dos centres per promoure «el treball en xarxa».

Els circuits permanents d'orientació pretenen promoure l'activitat física i la implicació de les famílies en l'educació dels infants. L'activitat consisteix a recórrer aquests circuits passant per cadascun dels punts de control establerts en un mapa marcats amb unes estaques, cadascuna d'elles amb un número i un codi QR. Els usuaris mitjançant un mòbil o tauleta poden llegir els codis QR que es troben a cadascuna de les fites del recorregut en punts característics, de fàcil accés i representats en un mapa.

En total s'han dissenyat quatre circuits d'entre 2 i 8 quilòmetres, amb diversos nivells d'exigència. Aquests recorreguts es podran realitzar en ordre lliure i quan més vingui de gust, ja sigui en família, amb amics o de manera individual.

Cadascuna de les escoles representa el punt de partida d'un dels recorreguts curts, amb vuit fites cadascun, menys l'escola Alberich i Casas, des d'on també comença el recorregut llarg amb 24 punts de control. En la definició de les rutes van participar les comunitats educatives dels tres centres.

Alguns alumnes de sisè de primària de l'escola Alberich i Casas van fer una demostració d'un dels nous circuits d'orientació.

tracking