Diari Més

Formació

El Conservatori de Reus oferirà formació en música moderna i jazz

El primer pas de la Diputació per aquesta nova etapa és la creació d'una Big Band, la qual començarà a assajar el gener vinent

Llauradó i Brull durant la presentació de l'ampliació d'oferta formativa al Conservatori de Reus.

El Conservatori de Reus oferirà formació en música moderna i jazzGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona ampliarà l'oferta formativa al Conservatori de Reus en els pròxims cursos incloent-hi la música moderna i el jazz. En aquesta línia, la creació d'una Big Band formada per estudiants de música de la demarcació sense necessitat de ser dels conservatoris de l'ens donarà el tret de sortida a aquesta nova etapa del centre. Així ho van explicar ahir Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació, i el diputat delegat de Centres d'Ensenyament, Carlos Brull, a l'Auditori Higini Anglès de Reus, l'espai que serà escenari dels assajos de la nova formació musical. Els estudiants interessats a formar-ne part poden presentar-se a les proves de nivell que tindran lloc al desembre a través d'un formulari al web https://www.dipta.cat/cmreus on podran trobar tota la informació referent al nou projecte, així com descarregar les partitures de les peces que hauran d'interpretar el dia de la prova.

La futura Big Band estarà dirigida per Miquel Àngel Cordero i Albert Garcia Pomerol i integrada per uns disset músics, entre els quals es trobaran un bateria, dos saxos alts, dos de tenors i un baríton, tres trombons, un trombó baix, quatre trompetes, un contrabaix, una guitarra elèctrica i un piano, així com un o dos cantants. La nova formació assajarà els dissabtes al matí a partir del 15 de gener de l'any vinent fins a l'abril i oferirà almenys dos concerts aquesta temporada.

Professionalització dels estudis

A més, aquesta orientació del Conservatori de Reus cap a la professionalització dels estudis de música en l'àmbit de disciplines com la moderna i el jazz, les quals se sumen al ja existent Grau Professional en música clàssica, s'intensificarà el curs vinent. A partir del 2022-23 al centre reusenc es podran cursar assignatures com guitarra o baix elèctrics, improvisació per a pianistes i no pianistes o història del jazz. Aquestes matèries es podran escollir de forma optativa pels estudiants del Grau Professional de clàssica, però també estaran obertes a tota la ciutadania. La culminació d'aquest procés es materialitzarà amb la posada en marxa del Grau Professional de moderna i jazz, un escenari en el qual la Diputació està treballant juntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat i que es preveu iniciar en els pròxims cursos. D'aquesta manera, el Conservatori de Reus serà el primer centre públic de la demarcació en què es podrà estudiar aquesta especialitat de forma reglada.

Amb aquesta ampliació de l'oferta formativa a Reus, Llauradó va assegurar que la Diputació intenta «oferir més oportunitats al talent del territori» per tal que aquest no hagi de «marxar fora a estudiar» i fer aquests graus més accessibles. En la mateixa línia, Brull va assenyalar el «potent» missatge que representa aquesta ampliació de la formació per als joves de la província, ja que «els obrim encara més portes per introduir-se al món artístic reglat».

Durant la presentació de la nova oferta formativa que té la intenció de «professionalitzar progressivament» aquesta disciplina, segons Brull, Garcia Pomerol, un dels professors del centre i director de la futura Big Band, va fer una petita demostració del que oferirà pròximament el conservatori.

tracking