Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Reus aprova dues eines per al control de la contaminació acústica

Es tracta del Mapa estratègic de soroll i del Pla d'acció en matèria de contaminació acústica

Imatge del ple d'aquest divendres.

L'Ajuntament de Reus aprova dues eines per al control de la contaminació acústicaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat inicialment, aquest divendres 22 d'octubre,el Mapa estratègic de sorolli el Pla d'acció en matèria de contaminació acústica de Reus, dues eines per al control de la contaminació acústica a la ciutat.

El Mapa estratègic de soroll és l'estudi de la situació acústica del municipi iels resultats d'aquesta anàlisi són la base que permet definir l'estratègia a seguir per tal d'anar millorant la qualitat acústica dels ciutadans. El Pla d'acció, un cop fet l'anàlisi anterior, concreta les accions a dur a terme per anar avançant en la millora de la qualitat acústica a la ciutat. Aquests documents donen compliment a la normativa en matèria d'avaluació de la contaminació acústica, que obliga les grans aglomeracions urbanes,superiors a 100.000 habitants, a elaborar i aprovar, cada 5 anys, els mapes estratègics de soroll i plans d'acció.

La proposta actual de mapa estratègic de soroll correspon al període 2017-2022 (fase III) i pla d'acció del període 2018- 2023 (fase III).

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient ha posat de manifest que les conclusions del document refermen «que tenim una ciutat acústicament comfortable. Aproximadament el 80% de la població està vivint en entorns on els sorolls estan per sota dels llindars establerts en la normativa europea».

tracking