Diari Més

Equipaments

L'Ajuntament de Reus destinarà un milió d'euros al futur centre cívic Gregal

Les obres de rehabilitació dotaran amb un nou equipament el barri Niloga

La regidora de Participació de Reus, Montserrat Flores, davant el futur centre cívic Gregal.

L'Ajuntament de Reus destinarà un milió d'euros al futur centre cívic GregalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus destinarà un milió d'euros en la rehabilitació de l'antiga nau magatzem del Palau Boule del barri Niloga, on s'hi ubicarà el futur centre cívic Gregal. La partida pressupostària, que tindrà un caràcter plurianual, s'inclou en el pla d'inversions anunciat a principis de mes pel govern local. L'any 2023 es completarà el projecte, que s'estima que tingui un pressupost final d'1,9 milions d'euros. L'objectiu del consistori és oferir un nou equipament municipal de dues plantes al barri Niloga per fomentar la vida associativa i participació ciutadana. L'edifici, inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus, recuperarà l'aire industrial a l'exterior de la nau.

El futur centre cívic Gregal modificarà la trama urbanística dels carrers pròxims. Així, s'obrirà una nova plaça a la cantonada dels carrers Castellvell i de Gaudí, des d'on s'accedirà al centre cívic i comportarà un nou accés a l'escola Maria Cortina. També canviarà el carrer Castellvell, on es destinarà més espai al vianant amb l'ampliació de voreres.

L'equipament estarà dotat d'una planta baixa amb set despatxos, una sala de reunions, un espai de joc i família, un bar i una sala polivalent, entre altres espais. A la primera planta s'hi ubicaran dos espais de trobada, una aula taller amb magatzem, el casal de la gent gran, l'aula de formació doble amb possibilitat de compartimentació individual, una aula cuina, l'aula informàtica, vestuaris i una aula d'activitat física. També hi haurà quatre despatxos i un nucli de banys. Segons la regidora de Participació de Reus, Montserrat Flores, l'equipament permetrà «millorar i igualar les oportunitats de poblacions amb més dificultats i l'atenció a la ciutadania amb un accés directe als serveis municipals pel barri».

Està previst que aquest octubre s'adjudiqui el contracte per a la redacció del projecte executiu que inclou els treballs d'adequació de l'equipament, mentre que el consistori calcula que l'estiu vinent es licitin les obres.

tracking