Diari Més

Comerç

El Mercat Central registra força moviment el primer migdia dels nous espais

Malgrat la bona rebuda de les zones de degustació, les opinions de paradistes i clients pel que fa a l'ampliació dels horaris està molt dividida

El grup musical dinamitzant la tarda d' ahir en un dels nous espais de degustació del mercat.

El Mercat Central registra força moviment el primer migdia dels nous espaisGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que el Mercat Central va registrar força moviment ahir al migdia amb motiu de l'obertura dels espais de degustació, les opinions dels paradistes i dels clients pel que fa a l'ampliació horària està molt dividida.

La majoria de paradistes van coincidir en què «la cosa està bastant aturada», però es van mostrar optimistes i ho van atribuir sobretot a ser el primer dia. «Cal que la gent s'acostumi als nous horaris i a les novetats del mercat», va dir Magdalena Aguilar, de la peixateria Hernández. Pere Margalef, de Cal Pere, va assenyalar que «he estat molt crític amb l'ampliació dels horaris, però tot i això, aquí estem». Va assegurar, però, que «no és el moment», ja que «cal fer moltes altres coses abans d'ampliar les hores d'atenció al públic». Així doncs, Margalef considera que cal reforçar «el que ens fa únics» com a mercat i «conscienciar la població que és on estan la majoria dels professionals del producte fresc». La Carme de la cansaladeria Daniel Salinas va assegurar que «ha anat fatal» i espera que «vagi a millor, perquè sinó no surt a compte estar tantes hores aquí». En Nicolàs, de la parada del sushi de mercat, es va mostrar satisfet amb la inauguració dels nous espais de degustació i va assegurar que «han vingut algunes persones al migdia a demanar menjar per dinar aquí». En la mateixa línia, l'Helena, de la parada de menjar per emportar Casa Pladevall, va assegurar que el primer migdia va estar «bastant animat, més del que ens esperàvem». També va assegurar que alguns clients li havien comentat que «ja era hora que el mercat obri a la tarda», perquè «la gent que treballa no podia venir a comprar».

Entre els clients es repeteix la disparitat d'opinions. La Maria Dolors Serra va assegurar que «trobo molt bé que estigui obert més hores», ja que «és una manera d'evitar que la gent se'n vagi a comprar a les grans superfícies», tot i que va admetre que desconeixia «l'opinió dels paradistes» al respecte. D'altres, però van assegurar que l'ampliació horària no els afectarà. La Yolanda, que viu a prop del mercat, va explicar que ja acostumava a comprar-hi als migdies, i en Bruno va assegurar que «ja comprava al mercat, i ho seguiré fent», «simplement m'adapto als horaris». En ambdós casos van coincidir a dir que no tenien pensat pròximament fer ús dels espais de degustació.

Malgrat els diferents punts de vista d'alguns dels treballadors i consumidors de l'equipament municipal, aquest obrirà d'ara endavant els dijous i divendres de manera ininterrompuda de 8 a 20 hores; i els dilluns, dimarts, dimecres i dissabtes de 8 a 15.30 hores per tal de poder oferir també dinars als punts de degustació inaugurats ahir. A més, el grup de música Le Même va acompanyar els paradistes i els clients en la primera tarda d'ampliació horària en el marc de la represa de les activitats al mercat després de la pandèmia. Fins a finals de mes es repartiran fins a 5.000 euros en bons de descompte, perquè els clients s'animin a comprar i dinar al Mercat Central. Aquests vals, que es presenten en format de codi QR, es repartiran directament entre els clients del mercat i els treballadors de la zona més pròxima i es podran bescanviar a partir de les 12 del migdia.

tracking