Diari Més

El Teatre Bartrina acull la inauguració de la nova edició del Festival Psicurt

Fins al 10 d'octubre es projectaran curtmetratges sobre la salut mental al teatre reusenc i a l'antiga Audiència de Tarragona

Inauguració de la 6a edició del Psicurt al Teatre Bartrina de Reus.

El Teatre Bartrina acull la inauguració de la nova edició del Festival PsicurtGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Bartrina de Reus ha acollit aquest dijous alvespre la inauguració de la nova edició del festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt amb la presència de Jaume Descarrega, l'organitzador de l'esdeveniment, i autoritats locals i autonòmiques de l'àmbit del benestar i la salut.

Per segon any consecutiu, Reus torna a acollir el festival, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, juntament amb Tarragona. Enguany, el vídeo promocional de la 6a edició del Psicurt té com a temàtica el somriure, un gest amb el qual les persones poden expressar diferents emocions. A més, any rere any, el Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la salut mental més importants del territori espanyol, tant per la qualitat de les obres rebudes com per la labor que realitza amb les persones més joves. D'una banda, amb la convocatòria dels premis Educurt i Educurt Express, amb obres de màxim 5 minuts, per a estudiants de secundària, batxillerat, cicles formatius, universitats i escoles de cinema. I, de l'altra banda, amb projeccions i debats als centres educatius de Reus i Tarragona.

Fins al 10 d'octubre, Bartrina de Reus i a l'Antiga Audiència de Tarragona, es projectaran 29 curts de ficció i d'animació sobre temes com la violència masclista, l'assetjament escolar, el suïcidi, el dol, l'estigmatització de les malalties mentals o les addiccions. A més, com a novetat d'enguany, el dissabte dia 9, professionals de la salut mental participaran en dos col·loquis, oberts a la participació del públic, un sobre la maternitat i l'altre sobre l'esquizofrènia, amb els directors i els protagonistes dels curts. El mateix dia 9 a les 10 h. a Tarragona Jorge Yúdice, guanyador del Psicurt 2020 amb el curt Cocodrilo, impartirà una masterclass que porta per títol Aixecar un curtmetratge amb els teus propis mitjans.

Després de cada projecció, el públic podrà votar cada curtmetratge des del seu telèfon mòbil mitjançant un codi QR. Aquesta votació telemàtica es va posar en funcionament l'any passat com una mesura per evitar el contagi de la covid i, com que va ser un èxit, es manté enguany.

L'acte de clausura, amb el lliurament de premis, serà conduït pel periodista tarragoní Ricard Lahoz, aquest diumenge 10 d'octubre, tot coincidint amb el Dia Mundial de la salut mental, a les 18.30 hores a l'Antiga Audiència de Tarragona.

Aquest festival té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental, la prevenció, la promoció i la intervenció, a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic. Les entrades per a les diferents projeccions i activitats organitzades en el marc de la celebració del festival, així com la programació detallada del cap de setmana estan disponibles al web https://psicurt.com/.

tracking