Diari Més

Urbanisme

Les seus veïnals de 8 barris de Reus tindran punts d'assessorament digital

S'han equipat amb material informàtic i els voluntaris ajudaran als veïns a fer tràmits 'online' amb les diferents administracions

Pons, Caelles i Massó durant la presentació del projecte digital.

Les seus veïnals de 8 barris de Reus tindran punts d'assessorament digitalDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Associacions de Veïns (AAVV) de vuit barris de la ciutat obriran les portes dels seus locals socials com a punts d'atenció i assessorament digitals per als veïns. Segons va explicar Montserrat Caelles, regidora de Relacions Cíviques, les zones en les quals s'ubica aquest nou servei correspon a aquelles més allunyades d'altres equipaments municipals que ja compleixen aquesta funció, com és el cas dels Centres Cívics i les Biblioteques. Així doncs, els punts d'atenció es trobaran als locals de les entitats del Carrilet, la Pastoreta, el barri Fortuny, Montserrat, Sol i Vista Pelayo, Monestirs, Prim Sardana i Niloga Carrer Ample. Aquests nous punts d'assessorament estan equipats amb material informàtic i voluntaris de les diferents associacions que ajudaran als usuaris que ho desitgin a aprendre a fer tràmits en línia amb l'Ajuntament i la resta d'administracions, així com la consulta de qualsevol dubte que tinguin. Caelles va explicar que durant un any hi haurà un professional que visitarà les diferents seus per formar els voluntaris i resoldre dubtes. A més, l'equipament tecnològic permetrà «combatre l'escletxa digital» i millorar les competències en aquest àmbit, perquè «cap ciutadà de Reus es quedi enrere en aquest nou món ple de reptes i oportunitats que tenim per davant», va assegurar Caelles. Marcos Massó, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, va remarcar la importància del coneixement de la informàtica actualment, així com de l'oportunitat d'apropar aquesta formació als barris.

L'aportació econòmica de 35.000 euros per part de Reale Foundation ha permès la compra d'onze ordinadors amb impressora làser per tal de poder equipar millor els punts d'atenció en els diferents barris, als quals s'han sumat d'altres cedits per l'Ajuntament. La col·laboració de Reale també ha contribuït a la contractació del formador dels voluntaris de les entitats que estaran presents als punts d'atenció digital als veïns i una campanya de difusió per permetre que el projecte arribi al major nombre de persones possibles i per tant tingui un gran impacte d'acció entre la població. El director de Reale a la demarcació de Tarragona, Pere Pons, va aprofitar per refermar el compromís de la Fundació amb la ciutat.

Aquest nou projecte s'emmarca en la campanya Jo + pel meu barri i preveu fomentar la cultura digital dels reusencs de la mà de les entitats veïnals. En aquesta línia, Caelles va remarcar que el programa pretén que «les entitats s'empoderin cada cop més com agents socials clau en el desenvolupament de la ciutat», així com «promoure el voluntariat social». El projecte ha suposat la formació de dues o tres persones voluntàries de cada entitat com a suport en la nova cultura digital. Caelles va remarcar la campanya de difusió realitzada entre els col·lectius, entitats i comerços de les zones per donar a conèixer el projecte.

Horaris dels punts d'atenció

L'AVV de Sol i Vista/Pelayo atendrà als veïns els dilluns de 16 a 18 hores al local del carrer Roger de Llúria, 18. Els reusencs del barri Sardana/Prim podran fer ús del nou servei els dilluns de 9.30 a 11 hores i divendres de 17 a 18. 30 hores al carrer Antoni Aulèstia Pijoan, 3. L'AVV del Carrilet obrirà les portes del local a l'avinguda homònima els dilluns d'11.30 a 13 hores i els dijous entre 19 i 20.30 hores. Al barri de la Pastoreta el punt d'assessorament estarà actiu els dimarts de 9.30 a 11 hores i els divendres de 18.45 a 20.15 hores al carrer Benidorm, 3-5. El local del Barri Fortuny, ubicat a la Glorieta Ramir Ortega, 1, estarà obert per a les consultes els dimarts d'11.30 a 13 hores i els dijous de 17 a 18.30 hores. Els voluntaris del barri Monestirs donaran assessorament digital als veïns que ho demanin els dimecres i divendres entre les 18 i les 20 hores a l'avinguda Pere el Cerimoniós, 89. El local dels barris Niloga i Ample, ubicat al carrer Castellvell, 4, estarà obert com a punt d'assessorament digital dimecres entre les 16 i les 18 hores i els dijous de 10 a 12 h. Els veïns del barri Montserrat podran gaudir del nou servei els dimecres de 10 a 12 h. al local del carrer de Mas d'Aixemús.

Caelles va remarcar que aquest és «un projecte viu» i té la voluntat de créixer, tant a nivell de voluntaris com de possibles donants d'equipament per tal d'ampliar-se a altres barris de la ciutat.

tracking