Diari Més

Comerç

La Cambra de Reus apropa les alternatives eco-sostenibles a les empreses

La sessió sobre la fotocatàlisi d'ahir va aprofundir sobre la investigació i experiència en aquest àmbit

Imatge de la sessió monogràfica dedicada a la fotocatàlisi dins del cicle 'Esmorzars Cambra' a Reus.

La Cambra de Reus apropa les alternatives eco-sostenibles a les empresesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç de Reus va organitzar ahir una sessió monogràfica dedicada al desenvolupament tecnològic de la fotocatàlisi dins del cicle Esmorzars Cambra sota el títol Nous paradigmes d'ecosostenibilitat i eficiència energètica: la fotocatàlisi. L'acte, amb el patrocini de l'empresa Higitech, va comptar amb la participació de David Almazán, president de l'Associació Ibèrica de la fotocatàlisi, que ha presentat el llibre blanc de la fotocatàlisi. Aquest és un redactat de gran interès que omple el buit existent per la manca d'una normalització reguladora d'àmbit estatal, sent una completa actualització de conceptes, investigacions i experiències en l'àmbit de la fotocatàlisi atmosfèrica, tant en espais exteriors com interiors. El llibre combina el caràcter divulgatiu de diferents conceptes d'interès general com ara la panoràmica de la contaminació ambiental en espais exteriors i interiors i els seus efectes sobre la salut. Per aquest motiu està especialment indicat per a tècnics i gestors d'administracions públiques, estudis d'arquitectura, empreses constructores i concessionàries, aparelladors, urbanistes i professionals de medi ambient, així com per a totes aquelles persones interessades en la qualitat de l'aire i en l'optimització de costos de conservació en les ciutats i llars.

Almazán va destacar la importància de la fotocatàlisi i la seva progressiva implantació, especialment en aquells entorns amb més contaminació. En aquest sentit va recordar que l'elevada concentració d'òxids de nitrogen és la que provoca majors problemes respiratoris i cardiovasculars entre les persones grans i els infants, d'aquí la importància de desenvolupar-la. Tot i això, va advertir que en entorns amb poca pol·lució la fotocatàlisi també està indicada com a fórmula autonetejadora en el manteniment d'edificis i amb l'estalvi que això comporta.

D'altra banda, l'empresa Higitech representada per Joaquin Viñeglas, CEO de l'empresa; i Juan Zapata, director de Negoci d'Higitech; va presentar durant la sessió d'ahir al matí la seva àmplia gamma d'aplicacions que ofereix amb productes vinculats a la bioseguretat, l'ecosostenibilitat i l'eficiència energètica especialment orientats a l'espai constructiu. Aquesta gamma de productes promocionada a la Cambra de Reus està destinada a millorar l'entorn i va en consonància amb els objectius 2030 de la Comissió Europea per millorar el planeta.

tracking