Diari Més

Oci nocturn

Sam López: «Estem més estona fent de policies que de cambrers o DJ»

L'oci nocturn reusenc demana l'obertura total dels establiments perquè «la gent de totes les edats té ganes de sortir i ballar»

Imatge de la reobertura del Sabana el divendres passat.

Sam López: «Estem més estona fent de policies que de cambrers o DJ»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Estem més estona fent de policies que de cambrers o DJ» perquè «la gent té moltes ganes de ballar i socialitzar», assegura Sam López. Així mateix, Meritxell Jurado del Blondie explica que, tot i que «molts són conscients de la situació», «la feina més gran que tenim durant la nit és fer complir les mesures» perquè «la gent de totes les edats té moltes ganes de festa». Loli Alcaide, de la Sala New York, assegura que «tothom té moltes ganes de tornar a la pista de ball».

Davant aquesta realitat en la qual cada vegada resulta més difícil als establiments de l'oci nocturn fer complir les mesures vigents, López reclama poder obrir «amb un format de discoteca real», perquè «les restriccions actuals ja no ens valen». «Només un 5% de les discoteques de Catalunya tenen l'oportunitat d'obrir», segons l'últim format proposat pel Govern, i «està molt limitat» perquè no es pot posar música a certes hores per no molestar els veïns. Així doncs, La Fàbrica va decidir seguir oferint el servei de bar amb taules a l'interior fins a la 1 de la matinada, ja que «és molt més rendible» malgrat «tenir un horari més restringit» perquè obrir únicament la terrassa «hagués estat insuficient».

Jurado, en canvi, va decidir passar a donar servei de terrassa al Blondie fins a les 3 h., adherint-se a la nova normativa, ja que «hi cap més gent fora que dins» i «ens està anant molt bé». Tot i estar «molt contents», «necessitem el 100%» de l'aforament. En aquesta línia, divendres passat va tornar a obrir Sabana després de mesos de tancament arran de la situació pandèmica. Josep Vila assegura que la reobertura «va anar molt bé», tot i que lamenta que «hi va haver més gent que es va quedar sense lloc que la que va poder entrar», ja que «vam cobrir les reserves a les 24 hores d'anunciar-ho».

Gran part de l'oci nocturn s'ha hagut de reinventar en els últims mesos per tal d'anar-se adaptant a la situació sanitària. En el cas de la Sala New York, Alcaide explica que han començat a oferir concerts, com el del passat dissabte amb el grup U Rock, amb l'objectiu de donar suport a la indústria de la música que «ha estat molt de temps aturada». La sala de ball, tot i haver-se anat adaptant i seguir oferint tardeo, es manté gràcies «al servei de classes que ja oferíem» i «nous tallers gratuïts per incentivar el servei de bar», assegura Alcaide.

Tots van coincidir en la necessitat urgent d'acabar de flexibilitzar les mesures per obrir l'oci nocturn amb totes les mesures necessàries, però «donant un servei de qualitat», segons López, que respongui a la demanda dels clients. A més, asseguren estar a l'expectativa de noves notícies pel que fa al certificat covid en el qual està treballant el Govern, ja que ho veuen com una possibilitat de tornar a la normalitat el més aviat possible. López assegura que fins i tot «estaríem disposats a tenir una persona per fer Tests d'Antígens a l'entrada», però necessitem recuperar l'activitat perquè «els números fa temps que no surten». «En principi es parlava de que a mitjans d'octubre s'anirien flexibilitzant les mesures, però el Govern ho va desmentir l'altre dia», així que «no tenim notícies de què millori la situació», assegura López. D'altra banda, Vila espera que el sector rebi «noves notícies aviat», ja que «els indicadors a Reus, per exemple, són molt baixos», però tot i això, «a Catalunya som els únics que encara no podem obrir les sales», remarca. En la mateixa línia, Jurado considera que «omplir l'interior dels nostres locals no és res en comparació» amb altres esdeveniments amb concentració de persones, «com la manifestació de l'11 de setembre o la Diada Castellera del Mercadal amb 600 persones a la plaça». Així doncs, diu que no veu lluny la flexibilització que permeti al sector anar-se recuperant.

López assegura que el sector viu amb «indignació» que «el Govern doni el vistiplau a una activitat il·legal com són els botellots» i considera que «la flexibilització no ha millorat res, perquè aquests van a més». Quant a aquest tema, Vila creu que l'obertura completa de l'oci nocturn podria «resoldre una part» dels botellots, però «en cap cas deixarà d'haver-hi». Tot i això, considera que les imatges de les últimes setmanes han pressionat al Govern perquè «es plantegin flexibilitzar les mesures».

tracking