Diari Més

S'inicia el període de consultes prèvies per a l'explotació del GastroMercat del Mercat de Reus

Es tracta d'un nou espai destinat a la restauració que s'ubicarà a la façana del Mercat Central

Carles Prats explica el projecte del GastroMercat al Mercat Central.

S'inicia el període de consultes prèvies per a l'explotació del GastroMercat del Mercat de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus, a través de l'empresa municipal Reus Municipal i Serveis, inicia consultes amb operadors del sector privat per conèixer la viabilitat i l'interès en la creació i explotació del GastroMercat, un nou espai destinat a la restauració que s'ubicarà a la façana del Mercat Central.

El perfil del contractant de l'empresa municipal publicarà aquest dilluns, 4 d'octubre, l'anunci de les consultes preliminars. El període té una durada de dos mesos.

Una actuació de 900m2

L'àrea GastroMercat s'ha projectat en dos espais: un de restauració interior, ubicat on hi havia l'autoservei petit del Mercat i que té una superfície de 440 m2; i una terrassa exterior ubicada en una nova plaça elevada de 450 m2, de manera que la façana guanya protagonisme, potenciant l'accés de vianants i mantenint l'estructura original. El nou espai podrà funcionar de manera independent del Mercat Central i en un horari que serà diferent al de la zona de venda de les parades.

El projecte ha estat elaborat per l'oficina tècnica de Reus Mobilitat i Serveis, a partir de les idees desenvolupades en el Pla director arquitectònic del Mercat Central elaborat per l'estudi NAM Arquitectura, sota la direcció de l'arquitecte Nacho Álvarez.

La memòria preveu la demolició de l'espai interior on s'ubicarà el GastroMercat, la construcció de nous serveis, l'ampliació de les instal·lacions, l'obertura de la façana principal, la demolició de les escales i les rampes actuals, la construcció del moll elevat amb un nou accés i una nova marquesina. La inversió prevista és de 700.000 euros (IVA inclòs) que assumirà l'inversor privat que se'n faci càrrec.

Segons Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació, «el projecte del GastroMercat ha d'impulsar encara més el Mercat Central i esdevenir una peça més en l'àmplia oferta gastronòmica de la ciutat, amb el producte de qualitat, fresc i de proximitat com a element principal. Ha d'aportar valor afegit, amb vida i activitat al llarg de tota la jornada i amb ofertes gastronòmiques per esmorzar, fer el vermut, dinar o sopar, per exemple».

Els interessats en el projecte han de concertar una reunió a través de l'adreça electrònicainfo@reusmobilitat.cato bé trucant al 977 300 006. També poden fer-ho de manera presencial a les oficines de Reus Mobilitat i Serveis, a la segona planta de l'edifici del Mercat Central, al carrer de Sardà i Cailà s/n de Reus.

tracking