Diari Més

Cultura

Les entrades per la Diada del Mercadal de Reus ja estan disponibles

Els castells tornen al Mercadal amb un aforament de 600 espectadors

Foto de família amb els representants de les colles participants en la diada amb l'alcalde i el regidor de Cultura després del sorteig.

Les entrades per la Diada del Mercadal de Reus ja estan disponiblesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diada Castellera torna a la plaça del Mercadal aquest diumenge 3 d'octubre a les 13 h. amb un aforament de 600 persones. Així ho han anunciat aquest dijous els organitzadors durant el sorteig de l'ordre d'actuacions dels participants en la que serà la primera trobada castellera de la represa d'activitat que comptarà amb colles de diferents municipis en una mateixa plaça. Així mateix, han explicatque el públic haurà d'estar assegut en cadires ubicades a l'interior de la plaça i hi haurà tres accessos: pel carrer Major, pel carrer de Monterols i pel carrer de les Carnisseries Velles. La plaça del Mercadal, però, no quedarà tallada, ja que el pas estarà obert per a la circulació de les persones per la zona dels porxos i les terrasses dels bars no es tancaran. Pel que fa a l'accés de les colles, els castellers accediran al Mercadal a través del carrer de les Peixateries Velles i, una vegada acabada la diada, marxaran en direcció plaça de la Llibertat. Les cadires estaran distribuïdes de manera que tots els espectadors tinguin algun castell a prop, i que les colles participants també sentin a la gent en una jornada castellera atípica.

El sorteig ha determinat que la primera colla en actuar serà la Colla Vella dels Xiquets de Valls, seguida pels Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Reus, els Capgrossos de Mataró, i, per últim, la Colla Jove Xiquets de Tarragona. El format de la Diada serà de tres rondes, a més d'una de pilars. Independentment dels pilars de mèrits, la Diada finalitzarà amb un Pilar de 5 simultani per part de les colles participants. Tots els representants de les colles, així com l'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura, Daniel Recasens, s'han mostrat molt il·lusionats de poder reprendre la Diada enguany.

Les entrades per la Diada

Les entrades gratuïtes per assistir diumenge al Mercadal s'han posat a disposició per la ciutadania aquest dijous al vespre, després del sorteig, alportal web entrades.reuscultura.cat.

tracking